(VIDEO) Pick-up-ul electric Rivian R1T a fost pus să înainteze prin apă de 90 cm adâncime

2 Septembrie 2021, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Când vine vorba de înaintare prin ape adânci, adevărul e că multe electromobile se tem cu adevărat de asta, dacă ne referim la un nivel care să ajungă până la nivelul pragurilor şi uşilor, iar asta nu e o presupunere, ci o confirmare pe care am auzit-o de la mai mulţi ingineri auto chiar noi. Totuşi, dacă ajungi să proiectezi un SUV electric sau, şi mai mult, un ditamai pick-up, trebuie să ai grijă şi de izolarea bateriei în aşa fel, încât acel vehicul să poată înainta prin apă fără a se pomeni scurtcircuitat şi neajutorat.
Cei de la Rivian, care pregătesc de producţie primul lor pick-up electric, modelul R1T, şi care promit să-l lanseze înainte de Tesla Cybertruck, au făcut de curând o demonstraţie importantă, punând vehiculul lor electric ă treacă printr-un canal special de apă, unde adâncimea ajungea la 90-91 cm. Video-ul cu această demonstraţie a fost filmat cu telefonul şi publicat pe Twitter chiar de CEO-ul Rivian, RJ Scaringe.
Pick-up-ul Rivian promite să livreze 765 CP şi 1,120 Nm, cu care va putea prin 60 mile pe oră în numai 3 secunde. Sunt promise şi versiuni ulterioare mai slabe, dar deocamdată şi versiunea incipientă a suferit de amânări de lansare de mai multe ori.

Înaintarea prin apă a lui Rivian nu este absolut unică, însă, acelaşi lucru fiind promis şi de Elon Musk pentru Tesla Cybertruck. În prezent, şi modelele curente Tesla sunt renumite ca având capacităţi de a înainta fără probleme în ape chiar mai adânci decât automobilele comparabile cu propulsie tradiţională.
0
1,718
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!