(VIDEO) Problema coloanelor lungi de camioane la vămile României şi a şoferilor care le depăşesc, tratată într-un mod discutabil de un şofer

17 Septembrie 2021, 12:57
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii de camioane care traversează vămile României, mai ales cele mai aglomerate vămi spre Ungaria, precum Borş sau Nădlac, se confruntă adeseori cu rânduri mari, care generează coloane lungi de camioane în aşteptare, uneori de sute de metri sau chiar mai mult. Pe acest fundal, există în permanenţă unii şoferi de camioane care denotă lipsă de respect faţă de propriii lor colegi, şi aleg să depăşească aceste camioane staţionate, încercând să intre după aia în faţa coloanei, situaţii care se lasă adeseori cu tensiuni şi certuri.
Dar un şofer de camion din România şi-a făcut o notorietate discutabilă dintr-un mod mult prea radical şi agresiv de a lupta cu acest fenomen. Şoferul, pe nume Zoltan Szocs, şi-a început cruciada sa cam la începutul lunii august. Atunci, iritat de faptul că alţi şoferi colegi continuau să depăşească coloana de camioane, încercând a intra în faţă, iar prin asta reţinându-i şi mai mult pe cei care aşteptau onest, şi-a pus camionul pe diagonala autostrăzii de lângă vamă, blocând aproape toată banda alăturată. Lăsase loc doar cât să treacă autoturismele pe acolo, care merg pe linia lor de control vamal şi nu au nimic în comun cu camioanele. Camioanele, însă, nu aveau cum să încapă. Atunci el a filmat momentul şi l-a publicat şi în mediul online, iar video-ul îl includem şi noi mai jos.
Dar au urmat alte traversări de frontieră ale aceluiaşi şofer, şi de fiecare dată îndârjirea acestui în lupta cu o cauză dreaptă, în esenţă, a început a lua forme tot mai intense. Într-o altă zi, a sunat la 112 de câteva zeci de ori, cam o dată la 3-4 minute, de câte ori vedea un camion sau un grup de camioane trecând pe lângă coloană. A sunat şi la Poliţia de Frontieră din România, cu ideea ca să denunţe acele camioane şi, eventual, poliţiştii de frontieră să nu le lase să treacă vama înaintea coloanei sau să amendeze şoferii cel puţin.
Apoi, într-un alt episod, şoferul a oprit un asemenea camion care depăşea şi i-a stricat parbrizul, aruncând o sticlă în el. În rezultat, cazul a fost documentat, iar el a primit a amendă de 100 roni (circa 420 lei moldoveneşti), iar şoferul care a depăşit coloana a primit amendă şi permis suspendat pentru o lună.

În fine, cruciada acestui şofer pare să fi ajuns la un apogeu recent, când acesta a mai deteriorat un camion Volvo, de această dată fiind stricate atât parbrizul, cât şi geamul lateral. Mai mult ca atât, chiar el publică în mediul online imaginile cu camionul deteriorat şi spune că e gata să repete fapta ori de câte ori cineva ar mai depăşi coloana. Astfel, şi-a câştigat repede o reputaţie controversată, în care până şi unii colegi de-ai săi care îi susţineau pornirile iniţiale justiţiare au ajuns să-l acuze că a mers prea departe, alunecând într-un tărâm al ilegalităţilor.
Şoferul protagonist, însă, continuă a publica copii ale tot felul de sesizări ale organelor de drept, menţionând că el ar risca maxim o amendă şi că face un lucru drept, de fapt. Au fost şi colegi dintre cei care i-au menţionat despre eventuale excepţii la transportare, care pot exista, cu produse fierbinţi, specifice, care trebuie livrate rapid, dar nimic nu pare să înduplece fermitatea cu care acest Zoltan ţine să lupte contra colegilor care depăşesc coloane. Şi, totodată, există încă mulţi şoferi de camion care îi susţin chiar şi aceste metode de a lupta cu fenomenul.
Una e clar, situaţiile de acest gen sunt ilegale, mult prea periculoase şi păguboase pentru camioane şi şoferi, şi oricând o asemenea situaţie poate degenera şi în ceva mai urât de atât, deci ar necesita precauţie suplimentară.
0
26,110
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!