Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Problemele majore ale motoarelor 1.8 şi 2.0 TSI EA888, ale grupului VW, puse pe Audi, Skoda, VW, Seat, în viziunea mecanicilor

12 Septembrie 2021 - 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele cu indicele EA888 sunt, probabil, printre propulsoarele cu cea mai proastă reputaţie din lume, din epoca modernă. Şi asta pentru că, pe de o parte, au fost puse pe zeci de milioane de automobile din întreaga lume şi au afectat, prin urmare, o mulţime de posesori auto, iar pe de altă parte, pentru că au avut atât de multe scăpări de proiectare şi de calitate, încât până şi producătorul a recunoscut-o în repetare rânduri, generând noi şi noi modificări constructive, până când aceste motoare au evoluat într-o construcţie cât de cât acceptabilă în ultimii ani.
Aşadar, acum aceeaşi autori mecanici au unui canal de YouTube din Belarus, care sunt specializaţi în reparaţii de motoare şi cutii şi piese de schimb în volume uriaşe, au filmat, în sfârşit, o video în care îşi împărtăşesc viziunea lor asupra acestor motoare, din experienţa enormă cu ele.

Primul motor EA888 a fost prezentat în anul 2007, fiind cel de 2.0 TSI, sau TFSI, nomenclatură folosită pe atunci în special pe modelele Audi. Sunt motoare cu bloc de fontă, cu injecţie directă şi turboaspirare, şi sunt aplicabile atât pe modele cu montare transversală, cât şi longitudinală. Au fost montate pe modelel grupului VW până spre anul 2015.
Prima mare problemă a lor e distribuţia cu lanţ. De fapt, sunt 3 lanţuri, două dintre ele funcţionând pentru asigurarea distribuţiei obişnuite, iar al treilea pune în mişcare pompa sistemului de răcire. Aceste lanţuri, zic mecanicii, sunt de departe cele mai proaste şi mai puţin fiabile lanţuri din lume, fiind o bătaie de cap enormă, şi cedând adeseori în jurul parcursul de 100 mii km, cu urmări triste pentru motor.
Pompa de ulei e una cu randament variabil, şi de asemenea e una din piesele care poate duce la defecţiune grave ale motorului. Pistoanele sunt extrem de prost proiectate, cu inele foarte subţiri, care admiteau consum mare de ulei. Primele motoare aveau un consum pur şi simplu uriaş de ulei, simptom care a fost atenuat ulterior prin câteva actualizări tehnice, dar n-a dispărut complet.

Suporturile motorului ieşeau din uz pe la 150 mii km, dând efecte de vibraţii, dar problema e că în una din ele exista şi un senzor de vibraţii, iar când aceasta ieşea din uz, motorul dădea o mulţime de erori electronice.
Turbinele, în sine, nu era problematice, dar puteau suferi din cauza altor sisteme ale motorului. Separatorul de ulei avea probleme uriaşe, care putea duce la presiune incorectă în admisie, la consum de ulei, la arderea de vapori de ulei, etc. Au fost făcute nenumărate actualizări tehnice la această piesă. O valvă din interiorul filtrului de ulei poate duce la scurgerea uleiului din filtru. Şi la insuficienţă de lubrifiere la pornirea la rece.

Iar astea sunt doar primele probleme menţionate de mecanice. E o listă lungă, menţionată în tocmai 30 de minute de video, mai jos, video care vine şi cu recomandări de anumite lucrări care se pot face din timp, pentru a evita probleme mai majore. Vezi mai jos întregul video, unde poţi include şi subtitre cu traduceri automatizate, dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter