(VIDEO) Problemele tehnice şi particularităţile lui Opel Insignia, în viziunea mecanicilor

19 Septembrie 2021, 13:04
Redacţia PiataAuto.md
Opel Insignia, lansat în 2008, trebuia să fie modelul cu care marca Opel avea să renască în calitate şi percepţie în ochii clienţilor, după mai multe modele şubrede din anii 2000. Iar în anii cât prima generaţie Insignia se mai producea, o mulţime de studii privind satisfacţia iniţială a clienţilor o plasau pe poziţii de top la impresiile date posesorilor, ba chiar şi pe poziţii de top la fiabilitate, Insignia fiind în permanenţă menţionată drept unul din cele mai fiabile modele din gama Opel şi din Germania în general.
Totuşi, se pare că impresiile după mai bine de 10 ani de exploatare diferă foarte mult de la un posesor la altul, unii vorbind doar de bine de maşinile lor, alţii dimpotrivă, spunând că le generează o mulţime de probleme. Se pare că aceste impresii depind foarte mult de motorizare şi an de fabricare, iar să te descurci prin multitudinea de versiuni ale lui Insignia, înţelegând cu exactitate care şi pe probleme ar putea avea, nu e deloc uşor.
Tocmai aici vin în ajutor mecanicii, autori ai unui canal de YouTube, video-urile de-ale cărora noi am mai plasat şi de fiecare dată limbajul lor foarte clar şi la obiect, cu multe informaţii tehnice din experienţă, e foarte apreciat. În cazul Insigniei, aceştia menţionează că experienţa lor e şi mai mare, întrucât modelul a devenit unul foarte popular la mâna a doua, iar frecvenţa de maşini de defecte ale acestora le permite să facă nişte concluzii şi mai fundamentate.

Iar în video-ul de mai jos lista de probleme, mai ales la motoare, e pur şi simplu înfricoşător de mare. Doar motoarele pe benzină, aspirate natural, de 1.6 şi 1.8 litri, disponibile în primul an sunt caracterizate mai bine. Cele turbo ar denota o mulţime de potenţiale probleme. La fel de problematice ar fi şi dieselurile, unele versiuni dintre care mureau şi pe la 30 mii km, până la efectuarea unor corecţii tehnice de către producător.
Motoarele turbo pe benzină au probleme cu lanţurile, cu şansa de a rupe pistonul numărul 4, cu arborele cotit, deci lista e lungă. Cele de 2.0 litri au mai avut parte de recomandare de schimb de ulei la 15,000 km şi un ulei original prost, care le-a scurtat şi mai mult viaţa. Multe din ele la 100 mii km aveau deja nevoie de lucrări masive de reparaţii. Doar motorul V6 de 2.8 litri turbo, de pe Insignia OPC era unul mult mai lipsit de probleme, or, acesta era perfecţionat ca şi inginerie de către renumita companie Cosworth.

Cutiile de viteze, cu câteva mici excepţii, sunt mai lipsite de probleme. Vezi în video-ul de mai jos toate aceste probleme şi particularităţi enumerate de mecanici. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate.
0
12,324
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!