Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Tesla i-a cerut unui proprietar 22,500 dolari SUA pentru o baterie nouă, care a putut fi reparată în final cu o pătrime din preţ

13 Septembrie 2021 - 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Tesla are deja o notorietate uriaşă de a refuza practic orice reparaţie la maşinile sale, recomandând şi aproape impunându-şi consumatorii la înlocuirea componentelor majore. Iar în SUA problema e tot mai des discutată public, în contextul aşa-numitului drept a de repara, prin care asociaţiile de consumatori îşi revendică dreptul ca un producător să nu impună înlocuirea produsului, ci să ofere posibilitatea reparării componentelor defecte.
Mai mult timp în urmă, vă informam despre cazul unui american, care avea o problemă la bateria maşinii sale şi a primit o notă de plată de 17,500 dolari SUA de la Tesla, pentru ca aceasta să-i fie înlocuită în totalitate, iar ulterior el a mers la un vlogger, pe nume Richard, care are şi un service de reparaţii a electromobilelor. Acesta a identificat că problema era într-o componentă mică a sistemului de răcire a bateriei, reparaţia căreia a costat doar 750 dolari SUA, în loc de 17,500 dolari.
Americanul despre care vorbim azi a fost inspirat de acel video menţionat mai sus şi a venit la acelaşi vlogger pe nume Richard, cu un Model S cu baterie mai mare. Problema exemplarului său este că a ieşit din garanţie, iar de curând maşina îi scoate notificări că bateria e limitată în capacitate şi îi oferă o autonomie de circa 80-90 km. Ce de la Tesla i-au dat verdictul simplu şi deja previzibil: toată bateria trebuie înlocuită, ceea ce costă 22,500 dolari. Paradoxal, dar maşina în sine ar valora tot cam atât, la mâna a doua!
Respectiv, proprietarul a venit la atelierul lui Richard, unde i s-a diagnosticat că are două module defecte, care dau voltaj mai mic, punând toată bateria în regim de avarie. S-a optat pentru înlocuirea acelor două module, soluţie care nu e nici măcar cea mai detaliată, or, în Ucraina există oameni care pot schimba şi fiecare unitate de baterie dintr-un modul. Americanii au ales soluţia mai sigură şi au schimbat cu totul două module, care au costat cam 1,500 dolari bucata.
S-au asigurat că acestea vor livra un voltaj similar celorlalte, ţinând cont de uzura celorlalte module. I-au schimbat şi un bloc central de dirijare a circuitelor din baterie, înlocuindu-l cu unul mai nou şi mai fiabil şi în final, toate lucrările la un loc, cu manoperă şi piese, au costat cam 5,000 dolari. Iar proprietarul de Tesla a plecat acasă cu maşina sa complet funcţională, ea fiind din nou capabilă şi de a se încărca la superchargere, şi de a oferi autonomia dorită. Şi, pentru asta, n-a trebuit să plătească 22,500 dolari!

Vezi mai jos între video-ul acestei experienţe din SUA.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter