(VIDEO) Toyota indestructibilă din anii 80: o Vista, cumpărată cu 750 euro în Rusia, e reanimată în pofida stării sale deplorabile

13 Septembrie 2021, 18:02
Redacţia PiataAuto.md
În anii 80 una din cele mai importante calităţi din reclamele auto, cu care producătorii îşi promovau modelele, era fiabilitatea. Toţi voiau ca maşinile lor să fie fiabile şi asta pentru că publicul, cumpărătorii, în primul rând, căutau mai ales maşini pe care le considerau rezistente. Aşa am ajuns să avem maşini din anii 80 care sunt printre cele mai durabile din toată istoria, atât la germani, cât şi la japonezi.
Adeseori, unele maşini produse pe atunci pur şi simplu refuză să moară. Chiar şi maşinile abandonate, sau întreţinute atât de rău încât ajung în stare deplorabilă, pot fi de cele mai multe ori reanimate cu niţică pricepere. Un vlogger din Rusia şi-a propus să încerce reanimarea unei asemenea maşini japoneze din anii 80 şi a găsit o Toyota Vista, vândută cu mai puţin de 750 euro. Probabil mulţi dintre noi nu ştim ce model e Vista, dar, de fapt, ăsta e numele din Japonia pentru Toyota Camry, cea pe care o ştim din Europa. Aşa că Vista e Camry vândută pe atunci în Japonia.
Rusia mai are încă foarte multe exemplare cu volan pe dreapta, întrucât prea mult timp nu a avut nici o interdicţie la importul acestora şi mai ales în regiunile estice ale ţării, mai aproape de Japonia, s-au importat nenumărate maşini la mâna a doua de acolo. Aşa că şi azi se întâlnesc multe maşini cu volan pe dreapta, care au încă dreptul de a fi înmatriculate şi exploatate pe drumurile publice.

Această Toyota Vista e tocmai unul din acele automobile. Are tocmai 615,000 km parcurşi declaraţi, şi cine ştie cât pe lângă ei. E într-o stare deplorabilă, tocmai de aceea are şi preţ atât de mic. Şi nimeni nu voia s-o cumpere. Cum zice proprietarul, vânzătorul Toyotei, vloggerul care a cumpărat-o acum a fost cel de-al 105-lea potenţial cumpărător care a sunat, toţi cei 104 de dinainte refuzând s-o cumpere.
Motorul a pornit, însă, în pofida stării jalnice. Troncănea, dar pe urmă s-a văzut că e din cauza că avea prea puţin ulei. Cutia automată nu reacţiona, dar pe urmă şi ea s-a urnit din loc. Încet, încet, toată maşina a reînviat!

A urmat o vizită la service şi cu încă vreo 180 euro buget de lucrări, maşina a renăscut la o stare decentă. S-a putut merge cu ea, însă pe urmă s-a constatat, totuşi, că motorul avea nevoie de investiţii şi de lucrări ceva mai mari, întrucât avea probleme cu păstrarea presiunii de ulei şi lubrifierea. Era de aşteptat, oarecum, mai ales că acest exemplar de Toyota fusese pur şi simplu neglijat şi batjocorit toată viaţa sa, aproape toţi cei 615 mii km pe care i-a parcurs. Maşina e plină de urmele unor reparaţii oribile, de la caroserie la suspensie sau motor, şi totuşi, în ciuda faptului că a avut toate premisele să fie nimicită, ea a rezistat 615 mii şi a putut fi reînviată şi acum. Merge cu greu, dar, dacă cineva ar vrea să o repare mai amplu, cu siguranţă ar putea fi adusă la o stare şi mai bună a motorului, de exemplu.
E clar, deci, maşinile anilor 80 sunt indestructibile, în cea mai mare parte a lor! Toyota cu siguranţă este, o demonstrează această maşină, din video-ul de mai jos!

Poţi include şi subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
3,072
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!