Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Traversează Mercedesul la roşu sau nu? Problema nerespectării direcţiilor de deplasare la unele intersecţii din Chişinău

20 Septembrie 2021 - 08:52
Redacţia PiataAuto.md
În Chişinău există mai multe intersecţii mari, unde una din benzi are direcţie separată de deplasare obligatorie, de obicei spre stânga, în unele cazuri având şi semaforizare separată. Asemenea intersecţii există pe străzile Alecu Russo, Calea Orheiului, bd. Dacia, etc. Dar unele din ele au problema nerespectării de către unii şofer a acestor benzi şi folosirea lor pentru deplasarea înainte, ignorând direcţia obligatorie de deplasare şi totodată încălcând de facto şi semaforizarea.
Unul din multitudinea de asemenea cazuri a fost surprins de camera de bord a unui vizitator, pe nume Sergiu, care ne-a şi expediat imaginile la redacţie, indignat de faptul că acei şoferi care aleg să încalce în asemenea mod creează impedimente după intersecţie şi fac asta pentru a ocoli fluxul de trafic care aşteaptă la semafor în mod regulamentar. Imaginile au fost surprinse pe strada Alecu Russo, la intersecţie cu Nicolae Dimo. Un Mercedes-Benz B-Class traversează în viteză intersecţia de pe banda extremă stânga, cea care e rezervată doar deplasării spre stânga şi care avea semaforul la culoarea roşie deasupra.
Acum întrebarea pe care şi-o vor da mulţi este dacă Mercedesul, pe lângă ignorarea direcţiei de deplasare, a trecut şi la roşu. Răspunsul e că, pur tehnic, a trecut la roşu, pentru că acea bandă avea culoarea roşie, iar dacă ar fi fost o cameră de trafic sau un echipaj de poliţie, şoferului i s-ar fi aplicat amenda pentru traversare la roşu.
În acest video de mai jos, traficul era oarecum mai liber, la ora 16:33, lare situaţia a fost surprinsă, şi oricum Mercedesul n-a avut răbdare să stea în coloană pe benzile corecte. Cei care circulă prin Chişinău ştiu, însă, că situaţia e mult mai gravă şi mai iritantă în orele de vârf, când coloanele de trafic sunt mult mai lungi, iar dacă se întâmplă ca pe banda stângă să existe 1-2 automobile care chiar virează spre stânga, atunci cei care au vrut să fie mai şmecheri îşi tot caută loc de a intra pe banda doua chiar înainte de semafor, reţinând întreg traficul. Şi asta e valabil pentru toate intersecţiile de acest gen din oraş. Ce crezi, cum ar putea fi rezolvată problema asta? Prin camere video care ar pedepsi deplasarea neconformă, inclusiv schimbările de bandă în locuri nepermise, inclusiv traversarea linie de stop la culoarea interzisă? Sau poate vezi altă metodă?

Vezi situaţia surprinsă de camera de bord în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter