Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un Mercedes W126 AMG este reanimat în SUA după 27 de ani în care stat nemişcat, iar starea lui e fascinantă

17 Septembrie 2021 - 14:12
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz W126, sau S-Class-ul care l-a precedat pe W140, a avut o reputaţie la fel de glorioasă ca şi succesorul său, pentru că a fost la fel de bine construit, la fel de fiabil şi la fel de inovator pentru timpul său. Iar în acei ani ca să ai o modificare AMG, trebuia să treci prin mari bătăi de cap, or, AMG încă era o companie independentă, iar modificările sale nu erau oficial aprobate de Mercedes-Benz. Dar tocmai asta face ca astăzi exemplare AMG din acea perioadă să fie mai rare, mai fascinante şi mult mai scumpe decât exemplarele mai târzii, din epoca când AG a devenit o divizie a Daimler.
Un vlogger din SUA a fost chemat de amicul său pentru a analiza împreună un asemenea Mercedes-Benz S-Class W126 din 1984, 500 SEL, modificat de AMG. Dar, în acei ani de multe ori AMG făcea doar modificări estetice, şi asta pentru că Mercedesurile aveau o reputaţie atât de bună în a fi indestructibile, încât mulţi proprietari erau sceptici în a permite modificarea ingineriei şi optau doar pentru un body kit, jante şi eventual modificări la suspensie.
Istoria acestei maşini din SUA e şi mai specială, întrucât proprietarul ei a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi aşa maşina a ajuns a se bloca într-o perioadă istorică. De fapt, la început maşina a mai schimbat câţiva proprietari, până când a rămas în mâinile unui mecanic, care a şi imobilizat-o în final.
Acum acest Mercedes-Benz are puţin peste 30 mii mile la bord, ceea ce înseamnă cam 48 mii km parcurşi! Starea estetică a maşinii e fascinantă, dar, dat fiind că ea a stat nemişcată 27 de ani, iar motorul n-a funcţionat, rămânea sub semnul întrebării dacă maşina poate fi reanimată uşor sau e un caz ce necesită investiţi mai majore.
Cei doi amici ştiau că exemplarul ăsta are tratament estetic AMG şi suspensie modificată, dar nu ştiau dacă şi motorul era modificat. Aşa că au trebuit să-l inspecteze vizual pentru a alfa răspunsul. Motorul nu e modificat, e unul original.
Dar cele mai fascinante descoperiri aveau să fie relevante pe măsura inspectării acestui Mercedes. De la interior până la măruntaiele motorului, starea acestui W126 s-a dovedit a fi pur şi simplu incredibilă! Asta înseamnă overengineering, asta înseamnă construcţie la care inginerii au gândit cândva pentru ca o asemenea maşină să fie indestructibilă, să ţină o viaţă!

Vezi întreaga inspecţie a maşinii şi reanimarea ei mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter