Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un vlogger din Rusia, frapat şi revoltat de ceea ce înseamnă, de fapt, un SUV premium chinezesc

24 Septembrie 2021 - 13:22
Redacţia PiataAuto.md
Un vlogger rus, proprietar al unui service de lucrări de izolări fonice a maşinilor, acelaşi care criticase anterior VW-ul Touareg pe care şi-l cumpărase pentru familia sa, apoi vorbise de bine despre calitatea de asamblare a Toyotei RAV4, a pus mâna acum pe un SUV premium chinezesc, vândut în Rusia, pe nume Cheryxeed TXL. Şi a rămas consternat de ce a descoperit.
Cheryxeed e marca premium a producătorului chinez Chery, un soi de DS la Citroen, sau Lexus la Toyota, dacă am îndrăzni să facem o asemenea comparaţie curajoasă. Însă în cazul chinezilor, tot e doar aparenţă şi marketing, din câte se pare. Or, calitatea de premium a acestui SUV vine doar din elementele care să văd şi care pot aburi un cumpărător mai neavizat, setos de a se simţi şi el proprietar de SUV luxos. Din păcate, însă, acesta va avea parte aproape garantat de dezamăgiri.

Metalul acestei maşini s-a dovedit a fi atât de moale, încât pare a fi nişte carton flexibil. Şi nu doar capota, ci şi acoperişul sau uşile! Interiorul e plin de ecrane făcute să impresioneze la prima vedere, dar cu interfaţă oribilă, şi funcţionalităţi aproape de zero. Mult mai puţină consistenţă şi foarte multe artificii.
Motorul e unul de doar 1.6 litri turbo, iar cutia, deşi e una cu dublu ambreiaj şi vine de la Getrag, e setată oribil, lipsindu-i calibrarea şi rafinamentul, maşina ori pornidu-se brusc înainte, ori alunecând la vale când porneşte în pantă. Şi aici am avut un deja-vu din propria noastră experienţă, atunci când iarna, în Moldova, am testat şi noi un SUV chinezesc premium cu filosofie similară, BAIC Beijing X7. Sincer, a fost unul din testele în care am criticat cel mai tare un automobil testat din toată experienţa noastră. Aşa că, după ce vezi video-ul vlogger-ului rus, de mai jos, cu Cheryxeed TXL, te invităm să vezi şi video-ul nostru, autohton, cu BAIC Beijing X7, dacă nu l-ai văzut încă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter