Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un youtuber din SUA a vrut să afle ce se întâmplă când conduci o Tesla Model S Plaid prin apă de 2 metri adâncime

13 Septembrie 2021 - 15:03
Redacţia PiataAuto.md
Intuiţia ne spune că nu ai ce căuta cu o maşină electrică prin apă. Dar, în acelaşi timp, mai multe maşini electrice moderne au modulul bateriilor izolat ermetic, cu o mulţime de alte conectoare la fel de ferite de apă, pentru ca automobilul final să nu aibă nici o problemă cu apa, în orice condiţii de drumuri relativ normale. Dar ce se întâmplă cu o Tesla când încerci s-o conduci prin ape atât de adânci, încât o scufunzi cu totul?
Şi apoi, mai e o întrebare aici. Odată ce va ajunge în apă, Tesla va pluti sau se va scufunda? Ei bine, adevărul e că iniţial va pluti, până când apa ajunge în toate cavităţile sale, după care se va scufunda. Iar atunci când un youtuber din SUA a ajuns la ideea că vrea să-şi cufunde proaspăt achiziţionata Tesla Model S Plaid, adică cea mai puternică, mai nouă şi mai scumpă Tesla, în apă de aproape 2 metri adâncime, a apărut şi întrebarea — ce-şi doreşte acesta mai mult, să plutească peste apă sau să se cufunde.
Un prim test a relevat că Tesla nu e foarte izolată în materie pătrundere a apei în habitaclu, aşa că plutirea avea să fie scurtă. Acesta a decis că şi-ar dori să se scufunde până la baza bazinului, dar pentru asta trebuia să facă două lucruri — să ermetizeze pe cât posibil foarte locurile prin care apa ar fi putut pătrunde în habitaclu şi-n cele două portbagaje, dar şi să pună mai mult balast în maşină, pentru ca această să se ducă la fund.

A făcut aceste lucruri, însă în condiţii oarecum casnice, cu bandă adezivă. A fost avertizat că bateria are 400V şi, dacă ajunge la apă, îşi riscă viaţa. A mai fost avertizat că maşina s-ar putea să aibă probleme electronice ulterior, pentru că va fi, totuşi, o maşină înecată. Dar în ciuda tuturor avertizărilor, youtuberul din SUA şi-a cufundat maşina în apa adâncă de 2 metri.
Maşina mai mult a plutit, totuşi, atingând fundul bazinului improvizat abia la sfârşit, când a ieşit de una singură, după ce funia de tractare s-a rupt. Mai impresionant e că Tesla a continuat să se mişte, învârtind toţile, adică bateria n-a suferit un scurtcircuit, şi nici electromotoarele. Sigur, înaintarea prin apă s-a datorat funiei, dar oricum, maşina a ieşit relativ nevătămată din asemenea apă.
Au existat erori electronice la final, a existat apă de scos din habitaclu, dar primul experiment, din video-ul de mai jos, arată promiţător, aşa că youtuber-ul a promis că revine cu unul nou, în care să pună mai multă greutate, ca Tesla sa să poată rula de una singură pe fundul bazinului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter