(VIDEO) Un youtuber din SUA s-a apucat de construit Tesla Bot înaintea lui Elon Musk şi a făcut unul identic cu cel de la prezentarea Tesla

7 Septembrie 2021, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Acelaşi youtuber din SUA care a reparat o Tesla cu 700 dolari în locul celor 16 mii ceruţi de service-ul Tesla s-a pus acum pe treabă în crearea unui Tesla Bot înaintea marii corporaţii americane. Pentru cei care au ratat poate marea senzaţie a ultimei luni de la Tesla, Elon Musk a avut o prezentare grandioasă despre prezentul şi viitorul Tesla, în cadrul căreia a anunţat şi lansarea unu robot autonom, numit Tesla Bot, pentru care se pot da deja precomenzi.
Robotul ar urma să aibă la bază aceeaşi tehnologie pe care automobilele Tesla o folosesc la sistemul Autopilot, la care să se mai adauge şi ceva treabă cu echilibristica robotului umanoid, dar şi niţică inteligenţă artificială. Acum, doar aceste ultime două capitole constituie nişte provocări uriaşe, la care lucrează industrii întregi de decenii încoace. Dar Tesla, prin vocea lui Musk, le-a prezentat ca şi rezolvate, şi ar fi doar o chestie de timp până se pune pe linia de producţie, prin urmare se pot accepta precomenzi şi avansuri. Totuşi, cea mai penibilă parte de la prezentare a fost că în rolul robotului Tesla Bot a fost pus un om, într-un soi de costum de scrimă, care a şi dansat, demonstrând nimic, de fapt, pentru că ştim cu toţii că oamenii pot dansa.
Ei bine, toată scena asta a fost ocazia perfectă pentru youtuberul Richard să ia la descusut subiectul cu Tesla Bot. El a fost cel care a reparat simplu maşina de care vorbeam mai sus, el e cel care construieşte o Tesla de offroad, deci se are aproape cu construcţia maşinilor companiei americane. Şi atunci când a privit cu un pic de zoom out la ceea ce promite Tesla, inevitabil totul e degenerat într-un teatru al absurdului.
Pe lângă faptul că-l critică pe Musk pentru promisiuni amânate la nesfârşit, precum cele despre Tesla Cybertruck şi camionul electric Semi, care tot nu mai ajung pe piaţă, pe lângă faptul că-l critică pentru faptul că prin aceste preluări de precomenzi utilizează de fapt un soi de creditare gratuită din partea celor care cred în aceste produse, Richard îl critică acum că însăşi ideea de a folosi un sistem imperfect precum Autopilot pentru a crea un robot e absurdă, nemaivorbind de componentele pe care Tesla pur şi simplu nu le are ca acel robot să devină realitate.
Aşa că s-a apucat el să creeze un Tesla Bot. A testat şi Autopilotul, convingându-se de imperfecţiunea lui. Apoi a găsit un manechin din plastic, care ar servi drept bază pentru viitorul Tesla Bot. I-a găsit şi un costum de scrimă, cu tot cu cască, i-a inscripţionat Tesla pe el şi a rămas o nimica toată, adică să facă ingineria propriu-zisă a robotului. Şi, pentru că vă spuneam de la început că totul a alunecat într-un teatru al absurdului, youtuberul a făcut până la urmă exact cum a făcut şi Musk la prezentare: a pus un om în costumul de scrimă. Totul e mult mai simplu aşa. Dar toată povestea e o luare în zeflemea foarte tăioasă a celor de la Tesla, aşa că, dacă te ai bine cu simţul umorului, merită văzută, fără a fi luată prea în serios.
0
3,594
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!