Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Urmărire cu desfăşurare impresionantă de forţe a poliţiei în Noua Zeelandă, doar pentru un fugar cu Subaru

30 Septembrie 2021 - 19:06
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din unele ţări are parte de atât de multă linişte, şi episoadele de acţiune survin atât de rar, încât atunci când ele au loc, sunt declanşate imediat forţe impresionante, care depăşesc cu mult raţionalul care, parcă, ar fi necesar. O asemenea urmărire a avut loc acum o lună în Noua Zeelandă şi până şi oamenii paşnici de acolo continuă să acuze poliţia că a acţionat neproporţional de masiv, irosind banii contribuabililor pe avariere de maşini şi zeci de poliţişti implicaţi, doar pentru a prinde un adolescent de 14 ani.
Tânărul de 14 ani a furat un Subaru Forester şi tocmai ăsta a fost motivul pentru care poliţia l-a reperat în trafic şi a început urmărirea, după ce acesta a refuzat să oprească. Doar că poliţia nu s-a limitat la 1-2 echipaje desfăşurate, ci a implicat peste 10 automobile de poliţie cu marcaj oficial, plus alte câteva automobile nemarcate, cu girofaruri ascunse. Poliţiştii n-au ezitat să lovească automobilul fugarului cu maşinile lor, provocându-i deteriorarea părţii frontale, iar într-un final anume bara de protecţie ajunsă sub roţile faţă a şi determinat oprirea fugarului, de rând cu multitudinea de automobile care l-au înconjurat. Aşadar, hoţul adolescent a fost arestat, dar nemulţumirea publicului vine, aşa cum spuneam, din numărul imens de maşini implicate în urmărire şi distrugerea lor de către poliţişti.
Totuşi, în asemenea cazuri întotdeauna există un argument greu de combătut din partea forţelor de ordine, şi el ţine de vieţi salvate, or, cu cât mai mult ţine o urmărire cu forţe puţine ale poliţiei, cu atât mai multe situaţii de risc pentru cei din jur pot exista. Iar o urmărire curmată rapid, chiar şi cu forţe imense, reduce acest risc. Şi, bineînţeles, situaţiile care nu s-au produs datorită urmăririi scurte sunt întotdeauna greu de estimat şi cuantificat.
Vezi mai jos momentul în care şoferul fugar e înconjurat şi reţinut de mulţumea de maşini de poliţie. Ce părere ai, a fost o acţionare exemplară a poliţiştilor sau ţi se pare neproporţional de mare?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter