Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen promite să lanseze un model electric accesibil, care să coste în jur de 20 mii euro, şi anunţă şi date tehnice

8 Septembrie 2021 - 18:03
Ilie Toma
Recentul salon de mobilitate de la Munchen a fost unul mai plin ca niciodată de maşini electrice, fie că au fost concepte sau modele de producţie. Nici o premieră adusă de vreun producător n-a fost cu propulsie tradiţională, de fapt. Dar, printre multitudinea de premiere ipotetice, putem întrezări şi o creaţie a celor de la Volkswagen, care vine şi cu o promisiune la pachet, şi anume de a deriva cât de curând într-un model electric accesibil, care ar costa doar 20 mii euro.
Conceptul poartă numele de ID. LIFE, scris anume aşa, cu punct şi apoi spaţiu între ele. Fiind anunţat un asemenea preţ pentru el, am putea să ne gândim că VW şi-ar dori să concureze cu Dacia Spring, poate, dar, cel puţin acum, promisiunile la nivel tehnic sunt cu mult mai îndrăzneţe decât ceea ce oferă Spring, prin urmare nu poate fi vorba de vreo concurenţă directă.
Noul model ar urma să fie construit tot pe platforma tehnică nouă a grupului, dedicată modelelor electrice, numită MEB, pe care sunt construite şi alte SUV-uri recente, lansate de VW. Pentru prima dată, însă, această platformă, având un singur electromotor, nu va avea tracţiune spate, ci faţă. Iar puterea este una demnă de modele GTI — 234 CP, suficient cât să catapulteze maşina de 6.9 secunde de la 0 la 100 km/h!
Autonomia va fi în jurul 400 km în ciclu WLTP, datorită unei baterii de 57 kWh, care va putea fi încărcată foarte repede în regim fast charge.
Fireşte, aşa cum e la modă, conceptul prezentat la Munchen a avut materiale de interior realizate din componente reciclate, inclusiv PET-uri de plastic. E foarte posibil ca şi pe modelul de producţie să se regăsească asemenea materiale, într-o formă mai simplificată. De asemenea, o economie importantă în costuri are loc la sistemul multimedia, care nu mai există, de fapt, rolul lui fiind preluat de smartphone-ul proprietarului. Nu o idee nouă, totuşi, ea fiind deja aplicată pe Citroen Ami, un alt model electric accesibil, produs deja în serie, dar simţitor mai compact.
Aşadar, la nivel tehnic noul VW ID. LIFE e pregătit de producţie, odată ce platforma tehnică există, ea fiind din start gândită pentru asemenea variaţii de dimensiuni şi tip de tracţiune. Rămâne a fi pus la punct un design pentru modelul de serie. Promisiunea de a-l menţine la un preţ de start de 20 mii euro este, însă, una crucială, spune VW, acest atribut fiind unul esenţial în planurile Volkswagen de a-li extinde oferta de modele electrice către noi segmente şi de a putea ajunge la situaţia în care, în anul 2030, modelele electrice ar cuantifica 70% din vânzările sale europene şi 50% din vânzările din China şi America de Nord.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter