Accident frontal grav la viteză de traseu în Moldova, iar centurile de siguranţă şi scaunul de copil salvează toate vieţile

24 Octombrie 2021, 18:51
Redacţia PiataAuto.md
Un accident deosebit de grav s-a produs azi după-amiază pe traseul M14/M5, renumitul traseul de beton ce leagă Bălţi de Chişinău.
Accidentul s-a produs în apropiere de Chişinău, atunci când un Hyundai Tucson a ieşit pe contrasens şi s-a lovit frontal cu o Skoda Octavia. Hyundai era condus de o şoferiţă, care avea un copil pe bancheta spate, cu vârstă aproximativă de 3-5 ani, fixat în scaunul special. Skoda era condusă de o şoferiţă, care ar fi fost singură în autoturism. Motivul din care şoferiţa de Hyundai a ajuns pe contrasens, conform informaţiilor ulterioare, ar fi fost faptul că a adormit la volan.
Impactul între cele două maşini, la viteză de traseu, a fost devastator. Toată partea frontală a Hyundai-ul a fost strivită, iar maşina, ricoşând, s-a răsturnat. Skoda Octavia s-a ales cu partea faţă şi stânga deformată, montantul din stânga reuşind să reziste şi să protejeze şoferiţa. Cum se simt oamenii de la bord într-o situaţie atât de nefericită a unui accident atât de grav?
Ei bine, pentru că vorbim de prea multe ori de situaţii şi accidente în care şoferii ignoră siguranţa, azi trebuie să vorbim despre un exemplul bun, al ambelor automobile. Ambele şoferiţe aveau centura cuplată, în ambele maşini s-au declanşat airbag-urile şi asta le-a salvat viaţa. Copilul din Hyundai era cuplat în scaunul special, cu centuri şi în rezultatul acestui crunt accident s-a ales cu o lovitură la cap, fiind internat şi el, şi mama sa la spital. Dar a supravieţuit şi viaţa sa pare a fi în afara oricărui pericol. E teribil să ne imaginăm ce se putea întâmpla cu acest copil dacă ar fi stat pur şi simplu pe bancheta spate, fără a fi cuplat cumva. Din nou, sunt exemple de viaţă reală, nu teorie care ar trebui să ne spună situaţii ipotetice. Se poate spune că azi centurile de siguranţă şi scaunul de copil au salvat 3 vieţi în Moldova.
Sursa foto: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova
0
30,169
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!