Accident tragic cu doi tineri pe motocicletă, care au lovit din plin o căruţă noaptea la Teleneşti, iar poliţia spune că totul e altfel decât cum pare la prima vedere

23 Octombrie 2021, 19:29
Redacţia PiataAuto.md
Un accident tragic s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 23 octombrie, în jurul orei 01:30. Doi tineri — un băiat de 18 ani şi o fată de doar 14 ani, aflându-se pe o motocicletă şi mergând prin satul Verejeni din raionul Teleneşti, au lovit din plin o căruţă. Viteza de impact a fost foarte mare, fapt certificat de ruperea motocicletei şi deteriorarea căruţei. Cel mai grav, însă, e faptul că tânăra pasagera de pe motocicletă a decedat imediat în urma impactului, iar tânărul motociclist de 18 ani a decedat la puţin timp după lovitură. Căruţaşul a fost uşor rănit. Acum, toată această situaţia tragică ne-a făcut să adresăm poliţiei câteva întrebări esenţiale.
Poză simbol

Când auzim despre un accident cu o căruţă noaptea, primul lucru care ne vine în minte şi care se întâmplă cel mai des este lipsa oricărei iluminări pe căruţă, motiv din care asemenea atelaje sunt văzute abia în ultima clipă şi astfel se şi provoacă cele mai multe accidente. Aşa că i-am întrebat pe cei de la inspectoratul de poliţie Teleneşti, să ne pună dacă aşa a fost şi în acest caz, şi căruţa nu avea nici un element de iluminare. Fiind vorba de doi tineri pe o motocicletă, însă, în perimetrul unei localităţi, ne-am întrebat dacă aceştia aveau fiecare cască de protecţie în timp ce conduceau pe motocicletă, or, la o viteză de localitate, asta le-ar fi salvat viaţa, poate.
Foto: motocicleta din accidentul de astă noapte din Telejeneşti

Elena Băietrău, ofiţerul de presă de la IP Teleneşti, a fost suficient de operativă încât să ia legătura cu poliţiştii care au documentat cazul nemijlocit în Verejeni şi astfel am aflat, cu mirare, că acea căruţă AVUSESE elemente de iluminare! Însă, din păcate, nici unul dintre cei doi tineri nu au purtat cască de protecţie pe motocicletă, iar asta, din păcate, le-a fost fatal!

E trist, că un lucru atât de elementar putea să le salveze viaţa celor doi tineri, aflaţi în floarea vârstei. Casca pentru motociclişti nu este doar pentru motociclete de sute de cai putere şi mii de centimetru cubi, ea este la fel de esenţială şi pentru cele mai slabe motociclete, ori, omul se loveşte la fel de dur cu 50 km/h într-un obstacol, fie că se află pe un Viper de câteva sute de euro, fie că se află pe un Kawasaki de mii de euro. Diferenţa în ambele cazuri o fac echipamentele. Nu sunt un moft, nu sunt o chestie pe care doar poliţiştii o impun şi caută să te amendeze. Acest caz demonstrează cu vârf şi îndesat, cât de firave sunt vieţile celor de pe motociclete fără măcar o cască de protecţie!
0
8,990
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!