Aceasta e Volcon, motocicleta electrică din SUA, concepută să înainteze prin cele mai dificile condiţii

19 Octombrie 2021, 11:32
Redacţia PiataAuto.md
Dacă în lumea maşinilor vedem SUV-uri electrice şi chiar pick-up-uri pregătite pentru munci grele, era inevitabil să ajungem şi la momentul în care vom vedea şi motociclete electrice, pregătite pentru cel mai dificile condiţii de offroad. Iar Volcon e una din cele mai noi şi mai formidabile creaţii, venită din Texas, SUA.
Ceea ce vedem în faţă e modelul Grunt al celor de la Volcon şi nu e prima motocicletă electrică de-a lor, mai au una mai mică şi mai compactă, dar Grunt e cumva noul model de top, care vine cu un aspect fascinant, caracteristici copleşitoare şi totodată un preţ moderat.
Conceptul motocicletei presupune rularea pe anvelope ultra late de offroad, pentru a-i adăuga stabilitate faţă de o motocicletă enduro sportivă, iar asta ar trebui s-o facă mai uşor de utilizat de către publicul larg, care şi-ar dori o nouă reţetă de aventuri. Neavând o cutie de viteză sau un ambreiaj, Volcon Grunt ar trebui să fie uşoară în manevrare şi la partea de porniri şi dozare de acceleraţie.
Fiind concepută pentru offroad, viteza maximă a motocicletei e limitată la doar 64 km/h. Motorul are 102 Nm, iar motocicleta standard cântăreşte doar 150 kg, deci calităţile dinamice sunt cât se poate de demne.
E interesant şi conceptul de baterie. O baterie standard are 2.0 kWh, dar pe cadru există loc de a monta o a doua baterie identică, pe care o poţi cumpăra, iar cu 4.0 kWh în total, poţi parcurge până la 120 km prin offroad! Mai mult ca atât, montarea şi demontarea bateriilor pe cadru e concepută pentru a fi simplă, aşa că poţi avea şi 4-5 baterii de rezervă, iar după ce ai epuizat un set, schimbi altele şi altele, iar distracţia în offroad continuă.
Primele exemplare Volcon Grunt au şi început a fi livrate clienţilor, iar odată cu asta compania americană a început a fi listată la bursă cu succes. Spuneam că preţul unei asemenea motociclete electrice de offroad s-a dorit a fi accesibil şi aşa e — un Volcon Grunt începe de la 7,995 dolari SUA, compania mândrindu-se şi cu faptul că asamblează motocicletele tot în SUA. Fireşte, dacă mai adaugi opţionale, precum baterii adiţionale sau alte accesorii, poţi duce preţul şi la cifre mai mari, dar, pentru acest stil de motocicletă, mai luând în considerare şi faptul că e electrică, cifrele rămân a fi decente.
0
1,224
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!