Acesta e un Bugatti meşterit de vecinii noştri din Ucraina dintr-o maşină chinezească

29 Octombrie 2021, 16:02
Redacţia PiataAuto.md
Alura de maşină scumpă, performantă şi exclusivă a modelelor Bugatti, continuă să atragă oameni din întreaga lume în încercări de a meşteri maşini ce seamănă cu creaţiile Bugatti, dar sunt făcute pe baza unor maşini mult mai ieftine. Ceea ce vedem aici, însă, e o creaţie făcută chiar de vecinii noştri, din Ucraina, iar ambiţia ei e una ce a ţintit sus de tot.
Din faţă, dacă vezi doar imaginea de mai sus, cu siguranţă te gândeşti la Bugatti Veyron în primul rând. Grila specifică şi emblema Bugatti de pe această maşină te duc inevitabil la acea asociere, chiar dacă farurile sunt un pic disproporţionate faţă de original. Însă maşina asta nu e un coupe, ci un sedan, inspirat din conceptul magnific Bugatti Galibier, dezvăluit de producătorul francez încă în anul 2009. Includem mai jos o poză cu originalul. Cu adevărat superb conceptul, păcat că n-a ajuns vreodată în producţia de serie!
Foto: Bugatti 16 C Galibier, originalul, concept dezvăluit în 2009

Însă cineva din Ucraina a rezolvat această nedreptate faţă de plecarea în istorie a lui Bugatti Galibier şi a meşterit el un exemplar. Iată-l, aşa arată maşina creată de vecinii noştri din Ucraina, din profil lateral.
Roţile sunt mici, disproporţionate, şimţim cu toţii, probabil. Dar omul a ales cele mai mari jante posibile, cu un design asemănător. Şi a făcut un contur al uşilor spate, ca şi la creaţia Bugatti, doar că n-a mai mers pe vopsirea bicoloră a caroseriei. Totuşi, meşterul ucrainean a pus ceva în vopseaua din partea faţă, ori, atunci când ajunge sub lumina directă a soarelui sau sub felinarele nocturne, aceasta luceşte în tot spectrul de culori.
Ei bine, acest Galibier ucrainean nu are un motor W16 de 8.0 litri, bineînţeles. Toată forma de Bugatti e făcută pe baza unui sedan chinezesc, pe care meşterul l-a sacrificat pentru o asemenea cauză nobilă. La bază stă un Chery Elara, un sedan care se vindea doar prin unele ţări din estul Europei şi care nouă ne va suna absolut necunoscut. E important să ştim, însă, că motorul de sub capota acestui sedan chinezesc în ambalaj de Bugatti e unul de... 129 CP, scoşi din 2.0 litri. E cuplat cu o cutie manuală şi tracţiunea e pe puntea faţă.
Ucraineanul l-a scos la vânzare acum şi cere un preţ destul de modest pentru el, de doar 5,555 dolari SUA. Nu ştim cât de repede se va găsi un cumpărător, dar, în zilele noastre, cineva l-ar putea cumpăra doar de dragul experimentului sau pentru câteva filmări curioase cu această creaţie din Ucraina.
0
10,883
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!