Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta e un showroom abandonat Lada din Franţa, transformat în adăpostul unei colecţii bizare

20 Octombrie 2021 - 16:01
Redacţia PiataAuto.md
Unul din cele mai bizare locuri din Franţa este un showroom abandonat al mărcii Lada, situat în orăşelul Macon, în apropiere de Lyon. Partea şi mai bizară e că acest showroom de cândva a devenit astăzi adăpostul pentru mai multe automobile Lada, care formează una din cele mai neînţelese colecţii imaginabile.
Colecţia îi aparţine proprietarului acestei companii, care-şi avea sediului aici cândva şi care poartă numele de Garage Gilbert. Cândva acesta era cu adevărat un showroom oficial Lada, iar aici aveau loc activităţi normale de vânzare şi deservire a maşinilor Lada pentru cei ce se aventurau să cumpere modele mărcii în această regiune a Franţei.
Pe urmă, însă, s-au întâmplat lucruri neştiute până şi de localnici, iar proprietarul mărcii pare să fi concediat toţi angajaţii şi să-şi fi sistat activitatea de vânzări, iar o perioadă compania a lucrat doar pentru mentenanţa tehnică a unor maşini. Ulterior, toţi angajaţii au plecat, iar în companie a rămas doar proprietarul acesteia. E uluitor faptul că, cel puţin pe hârtie, acest showroom abandonat Lada e activ şi astăzi, activitatea companiei nefiind radiată şi suspendată.
Din câte zic localnicii, această stare de showroom abandonat durează de peste 10 ani deja, iar în acest răstimp proprietarul vine rar şi şi-a aranjat pe teritoriul din jurul edificiului o conglomerare de maşini, pe care o numeşte drept colecţie de exemplare Lada. La drept vorbind, însă, cea mai mare parte a maşinilor stă afară, în ploaie, multe din ele nu mai au toate componentele, părând mai degrabă a fi curtea unei dezmembrări, iar despre vreo valoare de colecţie a lor — nici nu poate fi vorba.
Singurele maşini în stare mai bună au fost puse la interior şi sunt două exemplare Lada 2111, şi 2112. Dar nici acele maşini nu au nici o valoare de colecţie. În rest, întreaga curte a edificiului e umplută cu maşini ruginite sau pur şi simplu într-o stare deplorabilă.
Localnicii spun că întreg teritoriul e înţesat cu camere video, iar proprietarul companiei, acel colecţionar în vârstă, pe care vecinii săi îl caracterizează drept instabil emoţional, apare înfuriat de fiecare dată când cineva îi inspectează teritoriul ceva mai mult timp, tocmai de asta nici măcar jurnaliştii francezi n-au prea reuşit să-i afle istoria vieţii lui.
Un singur fapt e cert, însă — chiar dacă întreg edificiul pare pentru toţi trecătorii nimic altceva decât un showroom abandonat Lada cu maşini care ruginesc în jurul lui, pentru proprietarul său activitatea a încă vie, omul păzeşte terenul şi îl monitorizează prin camerele video şi probabil e convins că maşinile din curtea sa vor ajunge să valoreze într-o zi o avere. E trist din motive oarecum medicale, pentru că sărmanul om a pierdut contactul cu realitatea la un moment dat şi poate că nici el nu poartă nici o vină. Şi în acelaşi timp, e unul din cele mai curioase şi enigmatice locuri din Franţa, pe firmamentul căruia şi astă stă logo-ul Lada.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter