Activiştii din Chişinău au început a aplica azi abţibilduri pe maşinile parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi

26 Octombrie 2021, 15:11
Redacţia PiataAuto.md
Locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi sunt printre lucrurile care trebuie respectate nu doar ca prevedere a regulamentului rutier, ci şi ca gest de respect uman şi bun simţ pentru cei care au un asemenea statut. Şi de obicei acele locuri sunt gândite să fie cât mai aproape de intrare, sunt un pic mai late, pentru ca acei oameni să poată se mişte mai uşor în direcţia dorită, în condiţia în care sunt. Dar, totuşi, în Chişinău mai apar din când în când imagini în mediul online cu oameni care aleg să ignore destinaţia acestor locuri de parcare şi-şi parchează maşinile acolo, iar azi activiştii de la StopHam din Chişinău au decis să lupte într-un mod nou cu acest fenomen.
Aceştia au mers într-o zonă centrală a Chişinăului şi au aplicat abţibilduri pe maşinile care ocupau locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi şi nu erau marcate corespunzător, cu semnul specific că şoferul ar avea asemenea statut. Din păcate, s-au găsit multe maşini care nu aveau ce căuta acolo, iar astfel acestea au primit câte un abţibild uriaş, cu un mesaj dur pe ele. În imaginea publicată de unul din activişti, Alexandru, abţibildul a fost aplicat pe un Mercedes-Benz GLC.

Activiştii şi-au filmat experienţa şi o vor publica ulterior în mediul online sub forma unui filmuleţ. De obicei, toate raidurile lor se soldează şi cu chemarea poliţiei, care împarte şi amenzi pentru cei care au încălcat regulamentul rutier.
1
1,392
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!