Al treilea autobuz electric Kamaz ia foc în Moscova în decurs de numai o lună

19 Octombrie 2021, 14:42
Redacţia PiataAuto.md
Incendiile de autobuze electrice tind să devină un fenomen îngrijorător în capitala Rusiei, întrucât ieri, 18 octombrie, a luat foc al treilea asemenea autobuz în decurs de o singură lună.
Foto: autobuzul electric care a luat foc ieri în Moscova, Rusia

Autobuzul electric, de model Kamaz 6282, era pustiu în momentul izbucnirii incendiului, întrucât se deplasa spre parc. Şoferul a observat fumul ieşind din compartimentul motor al autobuzului şi a reuşit să stingă flacăra de unul singur, cu extinctorul, dar, întrucât e vorba de un autobuz electric şi exista riscul reaprinderii spontane a bateriilor, la faţa locului au venit şi echipe de intervenţie specială.

La 20 septembrie, un alt autobuz electric a luat în Moscova din cauza unui scurtcircuit, tot în momentul când autobuzul se deplasa spre parc. Atunci, însă, autobuzul a ars atât de mult, încât a fost ulterior casat. Un alt autobuz electric a ars la sfârşitul lunii septembrie, cauza de atunci fiind un filtru al unui compresor.
Foto: autobuzul care a ars în Moscova la 20 septembrie

Autobuzele electrice Kamaz circulă din anul 2018 în Moscova sub formă de experiment care s-a generalizat până la un număr de 600 de autobuze, care se află în prezent în exploatare — atât de multe încât acestea au înlocuit în prezent aproape în totalitate troleibuzele vechi. Chiar acum o săptămână, noi făceam o comparaţie despre cât de raţională este înlocuirea troleibuzelor prin autobuze electrice în mediul urban, analizând datele tehnice, masele şi relevanţa lor, într-un articol amplu.
0
2,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!