Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Aşa se inspectează maşinile în Chişinău înainte de a fi sparte pentru furturi, pe exemplul unei curţi din sectorul Ciocana

28 Octombrie 2021 - 08:58
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, în Chişinău e încă destul de persistent fenomenul spargerii automobilelor şi sustragerii din ele a obiectelor de valoare, iar uneori chiar furarea anumitor componente ale maşinii, de la jante la catalizator. Totuşi, de multe ori hoţii nu vin din prima să fure, ci fac o inspecţie anterior, după cum relevă imaginile surprinse pe camerele video din curtea unui bloc de pe strada Zadnipru, din sectorul Ciocana al capitalei.
Atunci când a intrat în curte să-şi parcheze maşina, un locatar a observat un individ suspect roind în jurul automobilelor parcate. Acesta şi-a croit repede drum spre alte direcţii după ce a văzut maşina apropiindu-se de el, dar ulterior locatarul a ridicat imaginile video de pe camere, de unde a putut vedea cum acelaşi individ s-a apropiat de majoritatea maşinilor din parcare, în zona lor din lateral, pentru a trage cu ochiul în habitaclul acestora. Inspecţia a durat câteva minute bune, până a fost întreruptă de locatarul care venise în aceeaşi zonă de parcare.
În curtea alăturată, după cum declară autorul, în noaptea anterioară fusese furat catalizatorul unei Toyota Prius, deşi nu e obligatorie conexiune dintre cele două evenimente. De asemenea, pentru că despre tânărul surprins inspectând maşinile există suspiciuni rezonabile, dar nu şi acuzaţii oficiale din partea poliţiei, suntem nevoiţi să-i acoperim faţa pentru a respecta prezumţia de nevinovăţie.
Totuşi, acest fapt dă nişte indicii preţioase pentru rezolvarea a asemenea cazuri, şi anume că poliţia ar trebui să studieze adeseori nu doar imaginile video din momentul furtului, când hoţii de obicei vin noaptea, mascaţi, etc, ci şi imaginile din zilele sau săptămânile anterioare furtului, or, acolo s-ar putea identifica asemenea scene cu „inspecţii” din partea hoţilor, care ar putea ajuta la rezolvarea mai rapidă a cazului. Şi, fireşte, din păcate, cei care trăiesc în blocuri care n-au parcări subterane sau parcări păzite cu plată în preajmă, ar trebui să se asigure că au asemenea camere video ce monitorizează curţile.
Sursa foto: Facebook / grupul GBM.Online / Iarovoi Stanislav
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter