Automobilul electric de 1 milion de dolari: un Aston Martin clasic pe dinafară, cu parametri de Tesla pe dinăuntru

11 Octombrie 2021, 15:12
Ilie Toma
În Marea Britanie există o companie care face nişte lucruri formidabile, luând caroserii ale unor modele clasice renumite şi transformându-le în electromobile moderne, cu baterii şi autonomii uriaşe cu încărcare fast-charge şi cu putere imensă şi instantanee, specifică celor mai performante maşini electrice moderne. Acum, dacă tot se vorbeşte mult despre James Bond în ultima vreme, odată cu lansarea ultimului film, şi despre Aston Martin-urile clasice, cei de la Lunaz au decis să creeze un electromobil bazat pe Aston Martin DB6, despre care ni se spune din start că va fi usturător de scump, costând de la 1 milion de dolari în sus.
Lunaz produce deja electromobile fantastice pe baza lui Bentley Flying Spur clasic, care costă cam 450,000 dolari bucata, iar pe lângă asta mai au în oferă şi Rolls-Royce-uri clasice şi chiar Range Rover-e clasice din prima generaţie, transformate tot în electromobile similare. Iar dacă te gândeşti cumva sceptic la asemenea transformări, află că bateriile de pe exemplarele Lunaz au până la 120 kWh capacitate, mai mult decât bateriile Tesla şi chiar Lucid Air! Iar inginerul-şef de la Lunaz e un fost inginer de Formula 1, al echipei Renault, deci tot substratul tehnic e în mâini bune!
Ei bine, despre noile planuri de a produce Aston Martin DB6 cu propulsie electrică Lunaz nu spune deocamdată foarte multe lucruri exacte, dar ne sugerează că vom avea aceleaşi componente ca şi pe Bentley, cu o baterie mai mică, pentru că Aston Martin e mai compact şi mai uşor. Dar ar trebui să ne aşteptăm ca un asemenea Aston să aibă o autonomie de peste 400 km! Mai mult ca atât, Lunaz planifică să vândă şi câteva asemenea exemplare electrice pe baza lui DB4 şi DB5, ultimul fiind exact modelul din filmele lui James Bond.
Problema e că aceste Aston Martin sunt cât se poate de rare, iar ca să se producă electromobilele pe baza lor, Lunaz va trebui să cumpere exemplarele potrivite şi să le facă întâi o restaurare completă a caroseriei şi părţii mecanice. Totuşi, pentru un preţ de peste 1 milion de dolari, problema va fi rezolvată, iar clienţii generoşi se vor putea bucura de mobilitatea electrică la bordul unor asemenea sportcar-uri clasice superbe!
0
1,883
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!