Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chevrolet sfidează motoarele turbo moderne, de cilindree mică, şi va lansa un V8 de 10.35 litri, aspirat natural

21 Octombrie 2021 - 10:03
Redacţia PiataAuto.md
Într-o epocă în care motoarele moderne aproape obligatoriu au devenit turboaspirate de cilindree mică, având şi un număr tot mai mic de cilindri, Chevrolet pare să sfideze orice tendinţă de acest gen şi să lanseze cel mai mare motor V8 din istoria sa modernă, care va avea o cilindree absolut incredibilă de 10.35 litri!
Noul motor va fi lansat peste doar câteva zile la Sema, acolo unde îşi fac prezenţa cele mai puternice maşini, multe din care modificate. Totuşi, Chevrolet intenţionează să pună noul motor pe o nouă ediţie de top a lui Corvette, iar parametrii săi tehnici sunt de-a dreptul impresionanţi.
Motorul, cu numele de cod ZZ632, va fi aspirat natural, aşa cum spuneam, fără vreo turbină, şi va dezvolta 1,004 cai în unităţile de măsură americane şi 1,018 CP în cele internaţionale! Deci, peste o mie de cai-putere fără vreo turbină, ceea ce-i va garanta supremaţia în rândul celor mai puternice motoare aspirate natural din lume! Cuplul maxim va fi de 1,188 Nm, iar linia roşie a motorului va începe de la 7,000 rpm.
Chevrolet a publicat şi o imagine cu graficele curbelor de putere şi cuplu al noului motor. Producătorul american n-a menţionat deocamdată cât va costa viitorul Corvette, care va beneficia de un asemenea monstru V8.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter