Conduci cu copii dormind pe bancheta spate în Germania? Poliţia amendează usturător, dar vine şi cu recomandări

22 Octombrie 2021, 16:54
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează despre un caz curios în care e vizată o şoferiţă, cetăţeană străină, care mergea pe o autostradă având un copil dormind pe bancheta din spate.
Poliţiştii au observat maşina femeii de 30 de ani din cu totul alt motiv, însă, Ea i-a depăşit pe aceştia într-o zonă de reparaţii de pe autostrada A3, pe la ora 01:45 noaptea, circulând cu viteză semnificativ mai mare decât cea admisă pentru acel sector. Poliţiştii au urmat-o, apoi au tras-o pe dreapta. Aici, însă, au descoperit o încălcare pe care ei o califică ca fiind mai gravă. Pe bancheta din spate dormea un copil de 3 ani, întins, şi fără vreo centură cuplată. Poliţiştii menţionează că ar fi fost mai toleranţi cu femeia dacă acel copil ar fi avut cel puţin centura pusă în jurul său, pentru a fi securizat, însă fără nimic care să-l asigure, fără a fi pus în vreun scaun special şi să doarmă acolo, poliţiştii au luat-o ca pe un risc major faţă de siguranţa copilului şi i-au emis în final femeii o amendă de 540 euro, anunţând-o că dosarul său va fi trimis în judecată, unde are mari şanse să i se emită o interdicţie de a conduce pentru cel puţin o lună. În acea seară, însă, poliţiştii i-au permis să-şi continue drumul doar după ce femeia a pus copilul în scaun şi i-a cuplat centurile de siguranţă.
Poză simbol

Recomandările poliţiei din Germania, în acest context, este ca transportarea copiilor mici să aibă loc neapărat în scaunele lor, cu centuri cuplate, chiar şi atunci când aceştia dorm, iar copiii mai mari, chiar dacă iau o poziţie mai nefirească de somn, ar trebui să rămână cu centura cuplată în timpul mişcării maşinii.

Prin urmare, ştiind că şi-n ţara noastră se mai practică uneori adormirea copiilor într-o formă similară pe bancheta spate, sau ştiind că uneori mulţi dintre noi ajung să călătorească cu copii la drum lung în ţări precum Germania, am considerat foarte necesar să cunoaştem aceste recomandări, dar şi ce pedepse pot fi aplicate pentru nerespectarea lor.
0
73,516
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!