Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum trece acest microbuz testarea tehnică anuală? Un Mercedes Sprinter aproape dezintegrat, surprins pe drumurile publice din Moldova

8 Octombrie 2021 - 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Ştim cu toţii că toate vehiculele aflate în circulaţie pe drumurile publice sunt obligate să treacă testarea tehnică anuală oficială, numită şi ITP. Dar uneori, unele vehicule din trafic par într-o stare atât de deplorabilă, încât ajungi să te întrebi prin ce minune au putut ele trece testarea. Şi nu e vorba că ar fi vechi după anul de fabricare — există maşini mult mai vechi, dar mai cu grijă întreţinute — ci de starea lor deplorabilă în care au fost lăsate să ajungă.
Ieri un şofer din Moldova, pe nume Corneliu, a surprins un asemenea în trafic, pe drumurile publice, circulând pe ceea ce pare a fi traseul M2, în perimetrul localităţi Măgdăceşti. În faţa sa circula un Mercedes-Benz Sprinter aproape dezintegrat, care se îndoia din toate încheieturile la fiecare două denivelare. Microbuzul avea montantul spate stânga deteriorat, geamul spate stânga lipsea cu totul, uşile spate avuseseră cândva o lăcată improvizată cu plăci nituite în ele, dar nici acelea n-au rezistat de la vibraţii, aşa că uşile au fost pur şi simplu legate între ele. Lipsea bara de protecţie spate, blocul optice dreapta state, încă un geam de la uşa spate — iar asta e doar ceea ce se putea vedea la prima vedere. Întrebarea firească a şoferului care a văzut acest microbuz circulând a fost „cum a trecut el testarea tehnică?”.
Conform legii, numai lipsa blocurilor optice sau a barei de protecţie deja ar interzice circulaţia acestui vehicul, nemaivorbind de alte defecte.

Sursa foto: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Badan Corneliu
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter