După Paris, şi Londra vrea să introducă o limită de viteză mai mică pe întreg oraşul, de doar 15 mph sau 24 km/h

4 Octombrie 2021, 13:36
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că exemplul Parisului, care a introdus începând cu 30 august limita generală de viteză de 30 km/h în întreg oraşul, îi inspiră şi pe liderii din alte oraşe europene să facă la fel, chiar dacă efectele introducerii unei asemenea limite în Paris nu sunt tocmai fericite. Acum şi Londra e pe cale să aprobe o limită similară de viteză, iar pentru că britanicii folosesc sistemul de mile, limita londoneză ar urma să fie de 15 mile pe oră, ceea ce echivalează cu o viteză neverosimil de mică, de doar 24 km/h!
Bruce McVean, directorul asistent al departamentului de transport din Londra, este cel care a pornit procesul oficial pentru aprobarea noii limite de viteze, trimiţând deja scrisori de aprobare la Secretariatul de Stat de Transporturi. Acesta a declarat ulterior că vrea să vadă această limită impusă pe toată suprafaţă oraşului Londra, nu şi zona largă cu suburbii. Autorităţile din Londra speră astfel că întreg procesul de aprobări necesare le va permite să instituie limita cam pe la mijlocul anului 2022.
Motivul unei asemenea limite de viteze, enunţat de McVean este dorinţa de a elimina decesele pe drumurile Londrei până în 2040. Deci, de această dată nici nu se mai invocă ecologia pe primul plan, ci siguranţa în trafic. În acelaşi timp, conform regulamentului de circulaţie britanic, doar cei care conduc vehicule motorizate sunt obligaţi să respecte limitele de viteză, nu şi bicicliştii sau cei care conduc trotinete, pentru că acele vehicule nu sunt obligate să aibă vitezometre. Prin urmare, în cazul în care această limită devine realitate în Londra, s-ar putea ca bicicletele şi trotinetele să devină cel mai rapid mijloc de transport, iar o călătorie cu maşina să devină adeseori mai lentă decât mersul pe jos, dacă mai luăm în considerare şi timpul de stat în ambuteiaje.
0
1,421
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!