Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

După ce a făcut o electrică pe baza clasicei Alfa Romeo Giulia GTA, Totem lansează şi o creaţie cu motor V6 twin turbo, pe benzină

15 Octombrie 2021 - 12:33
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, vorbeam într-un articol despre o creaţie pe care o descriam drept „probabil cel mai frumos electromobil din zilele noastre”, creat de o companie mică din Italia, numită Totem Automobili, pe baza modelului clasic Alfa Romeo Giulia GTA. La maşina aia electrică s-a muncit atât de mult, încât rezultatul a ieşit o adevărată operă de artă. Iar unele comentarii au menţionat că maşina e superbă, dar păcat că e electrică. Cu o doză potrivită de zâmbet, desigur.
Foto: Totem GT electric, bijuteria de electromobil despre care vorbeam acum câteva zile

Ei bine, tocmai pentru cei care gândesc la fel ca şi autorul acestui comentariu, italienii de la Totem s-au gândit că ar fi frumos să creeze şi o versiune cu motor convenţional, cu ardere internă. Dacă versiunea electrică poartă numele de Totem GT electric, atunci cea cu motor pe benzină se numeşte Totem GT super.
Pe partea de caroserie se fac exact aceleaşi lucrări ca şi la maşina electrică — se găseşte o Alfa Giulia GTA veche, se decopertează de toate părţile exterioare şi se restaurează scheletul. Apoi panourile de caroserie de toarnă din fibră de carbon, conform designului modernizat conceput de fondatorul Totem, Riccardo Quaggio. Tot procesul implică multă muncă manuală şi multă pasiune, dar producţia e una de serie mică oricum, aşa că e de înţeles.
La fel, şi interiorul e realizat în aceeaşi manieră desăvârşită şi exclusivistă, cu un design absolut fascinant! Şi aici se munceşte manual, iar formele, materialele, cusăturile şi micile detalii, te fac inevitabil să zici că ai în faţa ta o adevărată capodoperă genială!
Ceea ce e diferit la maşina pe benzină, faţă de ea electrică, e că ea nu mai are multitudinea de difuzoare audio puse în zona portbagajului, pentru a crea sunetul magnific al unui motor clasic Alfa Romeo. Şi asta pentru că sub capotă e instalat un motor modern de Alfa Romeo, unul din cele mai savuroase motoare V6 twin turbo din câte există astăzi în lume. E vorba de renumitul 2.9 V6 de pe versiunile de top curente ale celor de la Alfa!
Iar ca totul să fie într-un echilibru perfect, suspensia perfecţionată a lui Totem GT Super rămâne în continuare fidelă arhitecturii originale de pe modelul clasic, dar face uz de materiale moderne noi, pentru a face faţă puterii mai mari, dar totodată pentru a asigura cinematica originală. Cutia de viteze secvenţială, însă, vine tot de pe Alfa Romeo cea originală, la fel ca şi diferenţialul spate. Dar ambele piese au fost perfecţionate de către cei de la Totem, fără a specifica exact ce înseamnă asta, dar probabil e vorba de garnituri şi asigurarea unei răciri eficiente.
Ei bine, acum două zile ne minunam că versiunea electrică a acestei bijuterii scotea 590 CP şi 1,100 Nm din sistemul său de propulsie, asigurând o acceleraţie de 2.9 secunde de la 0 la 100 km/h. La noua Totem GT super, însă, motorul pe benzină poate veni în trei versiuni de putere, la alegerea cumpărătorului — 560 CP şi 700 Nm, 575 CP şi 720 Nm sau 620 CP şi 780 Nm. Cifrele de acceleraţie, nu sunt anunţate, dar e cât se poate de evident că maşina pe benzină va fi un pic mai lentă. În schimb, sunetul său va veni de la scântei adevărate din cilindri, puse frumos în evidenţă de un sistem de evacuare superb.
Se zvoneşte că cifra va fi de 3.2 secunde până la prima sută, iar bucuria fanilor va şi greutatea finală a maşinii pe benzină, care ar fi cu circa 150 kg mai uşoară, deci întreaga maşină va cântări puţin peste 1,000 kg. Deci, un adevărat vis al pasionaţilor de maşini superbe, pline de suflet şi emoţie!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter