Fiabilitate japoneză chiar şi la maşini de vis: un proprietar de Acura NSX spune că a parcurs peste 640 mii km cu maşina sa, având o singură defecţiune serioasă

25 Octombrie 2021, 15:50
Redacţia PiataAuto.md
Supercar-urile sunt recunoscute pentru senzaţii exaltante, dar nu prea vei auzi vreodată despre exemplare care să fi parcurs multe sute de mii de kilometri, iar dacă o fac, de obicei atrag inevitabil şi costuri mai mari în reparaţii şi mentenanţă. Însă în cazul japonezilor de la Honda şi modelul lor NSX, vândut cu marca Acura în SUA, fiabilitatea pare să fie absolut exemplară chiar şi în cazul modelelor de vis.
Sean Dirks deţine o Acura NSX fabricată în 1992, pe care a cumpărat-o la mâna a doua în anul 2000, când maşina avea 8 ani şi 70,000 mile pe odometrul său, echivalentul a circa 112,000 km. De atunci şi până azi, Sean a parcurs încă 330,000 mile sau peste 530,000 km, folosindu-şi Acura sa ca maşină de fiecare zi, dar şi ca automobil de călătorii lungi, uneori de mii de kilometri. De curând, maşina a împlinit 400,000 mile parcurse, echivalentul a peste 640,000 km, iar Sean, care nu-şi prea expune Acura pe reţelele sociale, a anunţat că e mândru şi încântat de vehiculul său.
Maşina a avut un singur defect mai serios în acest răstimp, la parcursul de 123,000 mile. Exemplarul său a avut o problemă a primelor exemplare NSX, care aveau o piesă vulnerabilă la cutia de viteze, şi astfel şi maşina sa a avut nevoie atunci de reparaţie cu înlocuirea acelei piese vulnerabile.
Alte reparaţii pot fi puse pe seama vârstei şi, de fapt, e impresionant că au fost făcute atât de târziu. La 380,000 mile, adică la peste 610,000 km, Sean a schimbat pentru prima dată aproape toate componentele consumabile de suspensie — amortizoare, bucşe şi arcuri! La 610 mii km! În rest, nici o problemă — doar mentenanţă, schimb de ulei şi consumabile!
Aşa că Sean îşi va păstra maşina sa şi în continuare, devenită deja clasică. Zice că starea maşinii e atât de bună şi modelul îi place atât de mult, încât crede că va merge cel puţin încă până la 500,000 mile cu ea, adică până odometrul va contoriza peste 800,000 km parcurşi în total.
1
2,869
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!