Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În guvernul Moldovei a ajuns o iniţiativă care ar interzice filmarea poliţiştilor şi apropierea de aceştia, dar a fost respinsă

28 Octombrie 2021 - 18:22
Redacţia PiataAuto.md
În mediul online din Moldova au apărut azi capturi şi secvenţe dintr-un proiect de hotărâre de guvern, ce ar modifica legea nr. 288 cu privire la activitatea funcţionarilor cu statut special, inclusiv a poliţiştilor. Partea revoltătoare este că aceste modificări presupuneau apariţia interdicţiei cetăţenilor de a se apropia la o distanţă mai mică de 2 metri, filmarea sau fotografierea lor şi chiar iluminarea feţei acestora. Întrucât interdicţiile par absurde şi puţin probabile de a fi adoptate, am vrut să aflăm cât de adevărate sunt informaţiile că o asemenea propunere ar exista.
Respectiv, am aflat că a existat cu adevărat o asemenea inţiativă deocheată, după cum o numesc chiar unii deputaţi. Însă ea nu a trecut nici măcar de şedinţa secretarilor generali. Respectiv, ni s-a confirmat că nici guvernul nu va susţine o ademenea idee de modificare, nici parlamentul.
Foto: una din capturile care circulau azi în mediul online din Moldova

Prin urmare, cineva a vrut cu tot dinadinsul să creeze impresia că o asemenea modificare de lege ar fi pe cale să fie adoptată şi e ca şi cum decisă. Alarmarea noastră, a tuturor, este cât se poate de justificată în asemenea cazuri. Însă, după verificarea informaţiilor, putem spune că nu există motive de îngrijorare, iar ideile năstruşnice au fost respinse chiar din start.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter