Încă un accident astă-noapte într-una din cele mai negândite intersecţii din Chişinău

26 Octombrie 2021, 09:19
Redacţia PiataAuto.md
În Chişinău există o intersecţie într-atât de periculos gândită, încât de câţiva ani încoace, de când a fost amenajată astfel, e scena a nenumărate accidente, produse în mediu o dată la câteva zile, iar uneori şi mai des. E vorba de intersecţia bulevardului Decebal cu străzile Trandafirilor şi Sarmizegetusa. Problema vina din faptul că bd. Decebal e o arteră cu 6 benzi, mare, şi are semafoare pe ambele sensuri la această intersecţie, în timp ce fluxul de trafic care vine de pe celelalte direcţii trebuie să cedeze trecerea maşinilor de pe cele 6 benzi, mai fiind şi distribuit aparte pe direcţii. Asta generează confuzie şi situaţii de risc, or, în lumea civilizată în general intersecţiile cu semne de prioritate sunt permise doar la drumuri cu câte o bandă pe sens, nu cu câte 3, cum se întâmplă aici.
Azi noapte aici sau lovit cu putere un Volvo şi un BMW, cel din urmă primind o lovitură pe lateral din partea Volvo, când încerca să se strecoare, probabil. Oameni răniţi nu au fost, dar accidentul ăsta reaminteşte încă o dată despre cât de periculoasă e această intersecţie, dar şi despre faptul că autorităţile nu se grăbesc să intervină în rezolvarea acestei situaţii. Cu 1 km mai sus, o simplă intrare la magazinul Kaufland a putut fi semaforizată, având şi bandă dedicată, iar aici o intersecţie atât de aglomerată a fost lipsită de semafor. Şi nici măcar faptul că o singură intersecţie e generatoare de atât statistici atât de mari de accidente nu-i face pe cei de la direcţia transport să se gândească la o altă metodă de a organiza circulaţia aici — sens giratoriu, semaforizare, etc.
Tu ce părere ai, cât de periculoasă crezi că e intersecţia şi cum crezi că ar trebui ea organizată pentru a deveni mai sigură?

Sursa foto: Facebook / grupul GBM.Online / Mihail Bagas
0
3,294
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!