Jaf ca-n scenarii de filme în Germania: mai mulţi hoţi, cu două camioane, au furat 15 excavatoare de la o singură companie

27 Octombrie 2021, 17:11
Redacţia PiataAuto.md
Un jaf cu totul ieşit din comun a avut loc ieri noapte în orăşelul Muhleim an der Ruhr din Germania. Un grup de hoţi au pătruns pe timp de noapte, cu camioane mari, cu remorci, pe teritoriul unde erau staţionate excavatoare ce aparţineau unei companii şi le-au furat pe toate, 15 la număr!
Poză simbol

Paradoxul e că hoţii au avut timp să încarce acele 15 excavatoare de diferite dimensiuni pe remorcile camioanelor, şi apoi au plecat liniştiţi cu ele pe autostrăzi. Nu există indicii sau înregistrări video de la locul faptei, ci doar nişte imagini tangenţiale cu camioanele plecând pe o stradă adiacentă. Prin urmare, poliţia estimează că au fost minim două camioane, dar s-ar putea să fi fost mai multe.
Poză simbol

Aşadar, e unul din jafurile cu cele mai puţine indicii pentru identificarea hoţilor şi rezolvarea lui din câte a văzut poliţia din Germania în ultimii ani, şi în acelaşi timp cu o pagubă uriaşă, cele 15 excavatoare valorând mai multe sute de mii de euro, spre un milion! În acelaşi timp, e discutabilă şi atitudinea companiei care deţinea excavatoarele, or, acestea erau staţionate acolo fără vreo supraveghere umană sau cel puţin monitorizare video, GPS, sau de orice altă natură.
Acum poliţia face apel la public, să raporteze dacă au văzut camioane suspecte transportând excavatoare, pe oricare din autostrăzile A40, A3 sau A59, dar sunt mici şanse ca cineva să considere un asemenea camion drept suspect, iar tehnica furată să mai fie găsită. Cel mai probabil, excavatoarele şi-au pierdut urma deja în alte ţări şi sunt foarte mici şansele de a mai fi recuperate.
0
75,128
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!