O Lancia Fulvia din 1962, evacuată în Italia după ce a stat parcată 47 de ani în acelaşi loc

22 Octombrie 2021, 11:48
Redacţia PiataAuto.md
Un caz foarte bizar a avut loc în orăşelul Conegliano din nordul Italiei. Miercuri, 20 octombrie, de pe strada Zamboni din acest orăşel a fost evacuată o Lancia Fulvia, care stătuse parcată pe acelaşi loc din stradă vreme de 47 de ani, din 1974 încoace.
Proprietarul maşinii, pe nume Angelo Florent, are astăzi 94 de ani şi şi-a cumpărat maşina sa în anul 1970. Pe atunci el muncea şi ca mecanic la un service Fiat, şi ca agent de distribuţie a ziarelor, iar în primii ani după achiziţia îşi folosea Lancia pentru a distribui presa în oraş, după care Angelo şi-a făcut şi propriul chioşc de ziare, lângă casă. Afacerea cu ziare nu a mers, mai târziu fiind închisă, iar în 1974 Angelo şi-a parcat automobilul într-un loc aproape de casa sa, care era gratuit. Maşina a rămas acolo vreme de aproape jumătate de secol, pe acelaşi loc, care e tot gratuit şi azi.
Maşina devenise deja un soi de simbol al orăşelului, fiind menţionată de mulţi turişti. Chiar dacă nu mergea cu ea, Angelo o mai spăla din când în când, o mai ştergea de praf, şi în toţi aceşti ani i-a achitat impozitul anual şi asigurarea.
Însă în ultimii ani şi ai ales în ultimele luni, s-au găsit oameni care au tot scris plângeri la poliţie şi primărie pe proprietarul Lanciei, iar acesta a primit chiar şi scrisori anonime în poştă cu ameninţarea că maşina îi va fi distrusă.
Autorităţile oraşului italian, însă, au decis să nu evacueze pur şi simplu maşina şi s-o distrugă. Au discutat cu proprietarul şi au ajuns la soluţia ca maşina să fie evacuată şi încredinţată celor de la clubul de automobile istorice Lancia Serenissima Conegliano, care o vor duce la un service din Vincenza pentru restaurare, iar după ce Fulvia va fi restaurată, va reveni înapoi în Conegliano ca simbol al oraşului şi va fi parcată în grădina institutului de ecologie din oraş, care e situat la o distanţă foarte apropiată de locul unde era parcată anterior. Proprietarul e fericit, spunând că oricum o va putea vedea de la fereastra casei sale.
0
9,845
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!