O Volga GAZ-21 din Moldova a luat marele premiu de cel mai elegant automobil pe insula Mallorca, la un concurs de maşini clasice

18 Octombrie 2021, 09:36
Ilie Toma
Week-end-ul care tocmai s-a încheiat a fost marcat de un eveniment special pe insula Mallorca a Spaniei, dedicat automobilelor clasice şi numit Mallorca Classic Week. În portul Adriano, nu departe de oraşul Palma de Mallorca, pe fundal de iahturi şi peisajele turcoaz ale mării Mediterane, s-au adunat cele mai frumoase automobile pe de insulă, din Spania, dar şi din alte ţări ale Europei, printre ele fiind şi o Volga GAZ-21 restaurată în Moldova, care aparţine moldoveanului Alexandru Forţu.
Alexandru a venit pe insulă însoţit de prietenul său, Ivan Caisîn, iar cei doi şi-au aliniat Volga pe fâşia delimitată din port, alături de bijuterii de epocă de tot soiul — de la Forduri clasice până la Ferrari, de la Hispano Suiza până la Jaguar-uri britanice şi Mercedesuri germane.
Întregul eveniment e o sărbătoare a frumosului, printre peisaje de vis. Maşini frumoase, deţinute şi păstrate sau restaurate cu pasiune, puse pe fundaluri exclusiviste de dolce vita. Iar printre ele şi o Volga GAZ-21 cu numere de Republica Moldova, pe plăcuţele căruia scrie RUS 21, de la originea maşinii şi de la indicele 21 din denumirea modelului.
Ei bine, evenimentul a însemnat aproape o săptămână de activităţi pentru participanţi, începând cu înregistrarea de joi, iar apoi în ziua de vineri maşinile au trebuit a fi conduse pe drumurile şerpuitoare ale insulei spaniole către un renumit restaurant, poziţionat lângă unul din farurile de navigaţie ale insulei, la o înălţime admirabilă. Doar maşinile care au putut face faţă cu bine acestei călătorii solicitante, cu urcuşuri şi coborâşuri, cu sute de serpentine, au fost rămas în concurs şi au fost luate în considerare de juriu.
Ziua de sâmbătă a însemnat expunerea maşinilor în port, pentru admiraţia publicului. Spaniolii au fost pur şi simplu încântaţi de Volga adusă de moldoveni la eveniment, asemenea modele fiind o raritate absolută. În mod paradoxal, Volga cu numere de Moldova a eclipsat prin atenţia primită până şi bijuteriile Mercedes sau Ferrari, aduse mult mai frecvent la eveniment.
Iar într-un final, juriul a dat singurul verdict care era logic în contextul unei asemenea admiraţii imense din partea publicului şi le-a înmânat celor doi moldoveni cu Volga marele premiu al concursului Mallorca Classic Week 2021, Volga fiind astfel recunoscută drept cel mai elegant automobil de la evenimentul din acest an din Mallorca.
Acum, după ce în ziua de duminică participanţii au mai avut parte de o sesiune de condus în stil de goană ca-n filme, pentru moldoveni urmează transportarea maşinii acasă, întâi pe feribot, apoi şi pe o platformă. Dar, aceştia se întorc cu un rezultat la care nici nu puteau spera, atunci când au plecat încolo, un rezultat care va sta mândru pe peretele garajului şi care va marca frumos istoria acestei Volga GAZ-21 restaurate în Moldova!
Sursa foto cu Volga: Facebook / Aqua Art
0
14,363
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!