O simplă traversare neinspirată şi neregulamentară din Chişinău, a unui copil de 11 ani, poate avea urmări de lungă durată

29 Octombrie 2021, 17:51
Redacţia PiataAuto.md
Acest accident din Chişinău e unul reprezentativ, iar unii ar putea spune că e fericit, pentru că acest copil de 11 ani a rămas în viaţă, din fericire. Dar e totodată un accident care ar trebui să ne facă pe toţi să ne mai gândim odată la asemenea situaţii, să mai discutăm cu copiii noştri şi să încercăm, inclusiv prin exemple oferite copiilor, să evităm repetarea a asemenea situaţii.
Scenariul a fost relativ simplu. Un copil de 11 ani a traversat ieri strada Grenoble din capitală în apropierea de intersecţia cu strada ce duce spre Codru. S-a întâmplat la ora 17:45, o oră când strada e aglomerată, şi maşinile nu pot merge foarte repede. Din informaţiile oferite de poliţie, şoferul, în vârstă de 35 de ani, al unei Skoda, mergea regulamentar, când copilul i-a apărut în faţă. Maşina a frânat brusc, dar un impact oricum a avut loc. A fost chemată ambulanţa, iar medicii au preluat minorul, care avea multiple traumatisme, transportându-l la spitalul Valentin Ignatenco din capitală.

Din păcate, traumatismele au necesitat o intervenţie chirurgicală la braţul stâng al minorului, efectuată pe parcursul zilei de azi. Medicii speră că în urma acestei intervenţii, nu vor exista urmări pe termen lung, dar acest risc, în urma a asemenea traumatisme, există. Şi tocmai aici apar acele gânduri mai triste, că o asemenea traversare neinspirată, simplă, banală, se poate lăsa pentru oricine cu urmări pe viaţă, chiar şi cazurile fericite de supravieţuire. Şi pentru că vorbim de copii, care preiau în primul rând exemplul părinţilor, şi abia apoi ceea ce le spun aceştia să facă, asta ar însemna să traversăm şi noi, cei care educăm copii, prin locuri regulamentare, dându-le exemplu că doar aşa se poate, că doar aşa e corect. Şi, fireşte, chiar şi acolo — doar cu multiple asigurări vizuale în momentul traversării.
0
8,029
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!