Poliţia şi pompierii fac raiduri în curţile blocurilor din Chişinău şi evacuează maşinile care încurcă accesului maşinilor de intervenţie

27 Octombrie 2021, 09:48
Redacţia PiataAuto.md
Inspectoratul General de Poliţie şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au dat start unei campanii de informare populaţiei şi verificare a căilor de acces în curţile blocurilor din Chişinău pentru maşinile de intervenţie, în special pentru camioanele pompierilor.
Şi dacă pe parcursul zilei de ieri campania a început cu accent pe informare, cu presă invitată într-una din curţile din centrul Chişinăului, cu un camion de pompieri, o maşină de poliţie şi un evacuator, toate pregătite pentru poze şi imagini de presă, atunci seara s-a trecut la acţiuni punitive şi din mai multe curţi din Chişinău au fost evacuate automobile care îngrădeau accesul vehiculelor de intervenţie. Vehiculele evacuate au fost duse la parcarea specială cu plată de la Truşeni, iar şoferii vor avea de plătit sancţiunile standard pentru parcare neregulamentară.
Foto: imagine dintr-una din curţile din Chişinău de astă-noapte, un camion de pompieri verifică limitarea accesului, un echipaj de poliţiei dirijează evacuarea maşinilor ce îngrădesc accesul

Ceea ce nu putem nega nimeni dintre noi e faptul că vehiculele speciale de intervenţie au cu adevărat nevoie să aibă acces întotdeauna, nerestricţionat, către aceste zone locative, or, lipsa accesului poate însemna zeci de minute pierdute pentru a veni până la locul unui incendiu, cu salvarea cuiva din acel incendiu, sau până la locul aflării unui pacient grav bolnav.
Campania va dura o perioadă mai lungă şi va fi replicată şi în alte oraşe mai mari din Moldova, precum Bălţi şi Cahul. Prin urmare, poliţia şi IGSU preîntâmpină şoferii să nu-şi lase automobilele în moduri în care acestea fac imposibil accesul, altfel au şanse mari să le găsească dimineaţa nu în curţile unde le-au lăsat, ci la parcarea din Truşeni.
1
803
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!