Record mondial setat de SUV-ul electric VW ID.4 în SUA, pentru cea mai mare distanţă parcursă în interiorul unei singure ţări

21 Octombrie 2021, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Germanul Rainer Zietlow e un om cu răbdare de fier, iar recordurile sale de eficienţă de consum datează deja de peste 15 ani, în palmaresul său fiind o mulţime de modele ale grupului VW, de la Skoda cu motoare diesel până la Audi sau VW. De curând, însă, Zietlow a avut una din cele mai lungi misiuni din viaţa sa, călătorind peste trei luni la bordul unui VW ID.4 electric prin SUA, parcurgând peste 57 mii km, pentru a seta un nou record mondial.
Călătoria a fost una absolut neinteresantă publicului larg prin prisma punctelor vizitate, or, Zietlow n-a făcut decât să viziteze toţi cei 628 de dealeri VW din SUA şi să le spună bună ziua. Însă ăsta era singurul traseul care putea avea un minim sens pentru a aduna kilometrii necesari pentru VW şi apoi, vizitele permanente la dealeri îi puteau asigura că va avea întotdeauna specialişti de service în cale.
Astfel, Zietlow, însoţit de un fotograf, a călătorit prin 48 de state americane, vreme de 97 de zile şi a atins o distanţă totală de 35,770 mile, echivalentul a 57,566 km! Deci, în mediu, Zietlow a parcurs cam 593 km pe zi. Asta mai înseamnă şi că echipajul a vizitat cam câte 6-7 dealeri pe zi şi probabil s-a săturat de băut cafele pe la aceştia.
VW ID.4 a trebuit să alimenteze la 208 staţii de încărcare, toate din reţeaua Electrify America, cu care VW are un parteneriat. Toate astea i-au adus acum un record oficial Guiness a celei mai mari distanţe parcuse într-o singură călătorie în interiorul unei singure ţări.
Recordul poate părea impresionant, dacă n-am şti istoria anterioară a aceluiaşi Rainer Zietlow. În anul 2013 tot el a setat acelaşi record, dar cu cifră mai mică, în Rusia, conducând cea mai mare distanţă din interiorul unei ţări cu mai multe exemplare VW Amarok. Iar anul trecut, în 2020, Zietlow a făcut un tur aproape identic celui de acum în Germania, cu electromobilul VW ID.3, parcurgând din nou cea mai mare distanţă în interiorul unei ţări (28,196 km), de această dată timp de 65 de zile şi vizitând 830 de dealeri VW din Germania. Deci, în cele 65 de zile din Germania de anul trecut, Zietlow a băut şi mai multă cafea la dealeri. Aşadar, omul îşi tot bate propriul record de ceva timp încoace şi sunt toate şansele ca noul record de 57,566 km, marcat acum în SUA, să nu fie ultimul, cine ştie. S-ar putea ca peste un an să vrea să viziteze fiecare dealer de două ori, de exemplu.
0
4,339
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!