România a cumpărat 135 de exemplare Unimog pentru administrarea drumurilor, iar Daimler anunţă livrarea primelor 45

15 Octombrie 2021, 10:02
Redacţia PiataAuto.md
România se va număra printre puţinele ţări din Europa care-şi permit să opereze mentenanţa infrastructurii rutiere cu camioane Unimog de top de la Mercedes-Benz. Aceste camioane sunt renumite pentru durabilitatea exemplară în timp, dar în prezent doar Elveţia le foloseşte la scară naţională, iar Germania şi Austria pentru anumite tipuri de lucrări. Bineînţeles, sunt vândute şi în alte ţări ale lumii, dar scara lor de utilizare e mai mică, preţul lor fiind în general mai mare.
Foto: Camion Unimog efectuând lucrări de mentenanţă în Elveţia

România, însă, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat un contract pentru livrarea a tocmai 135 de camioane Unimog, pe o perioadă de 3 ani, deci câte 45 pe an, iar germanii au anunţat ieri că primele 45 de camioane din lotul acestui an au fost livrate. Celelalte 90 vor fi livrate în alte două etape, în anii 2022 şi 2023.
Camioanele achiziţionate de România sunt de model Unimog U423, dotate cu utilaje adiţionale. Printre aceste utilaje se numără lame de zăpadă, răspânditoare de materiale antiderapante, braţe multifuncţionale de lucru, capuri cositoare de vegetaţie, capuri tăietoare de crengi şi perie frontală.

Modelele Unimog U423 sunt dotate cu un propulsor diesel Euro 6 de 231 CP şi 900 Nm. Acest propulsor, cu numele de cod OM934, are o cilindree de 5.1 litri, însă are doar 4 cilindri în linie.
Daimler nu anunţă în comunicatul său preţul unui asemenea camion cu utilaje, livrat în România, însă din datele publicate de CNAIR încă aprilie 2021, aflăm că preţul unui camion cu utilaje constituie 1,668,785 lei româneşti, fără TVA, ceea ce, la cursul actual, ar constitui circa 337,000 euro.
1
3,747
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!