Şeful VW le-a făcut o surpriză la 200 de directori VW şi l-a invitat pe Elon Musk pentru a-i convinge că e prea multă birocraţie în compania germană

18 Octombrie 2021, 11:54
Ilie Toma
Actualul marele şef al VW, Herbert Diess, se numără printre cei mai mari admiratori ai lui Elon Musk, iar asta o recunoaşte chiar el. În prezent, Diess spune că vrea să revoluţioneze total compania pe care o conduce, declarând că ea e sufocată de birocraţie şi inerţie veche, iar în lumea prezentului şi a viitorului, asemenea companii riscă să devină nişte fosile irelevante. Tocmai de asta, i-a adunat de curând în Austria pe 200 de directori ai grupului şi le-a făcut o surpriză.
În primul rând, însuşi faptul că în VW există 200 de directori de diferite nivele sună ca o structură mastodont, sufocată de biroraţie. Dar Diess le-a organizat acestora un eveniment corporativ ca-n vremurile bune, şi i-a invitat în localitatea Alpbach din Alpii Austriei. Prin peisaje superbe, camere de hotel luxoase şi săli de conferinţă scumpe cu coffee break-uri generoase, Diess a început să le vorbească despre necesitatea de a reduce birocraţia şi, efectiv, de a reduce din numărul de tot felul de directori, simplificând procesele decizionale ca acestea să devină mai prompte, iar compania să poată reacţiona mai rapid la schimbările de context ale pieţei sau la noile idei.
Foto: Herbert Diess, CEO al VW

Punctul culminant al întâlnirii a fost când pe ecranul de pe scena sălii de conferinţă a apărut în direct Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul Tesla şi Space X. Diess nu şi-a ascuns admiraţia faţă de acesta, lăudându-l în faţa tuturor celor 200 de directori ai săi pentru calităţile sale de vizionar şi lider, iar Musk, la rândul său, le-a mulţumit celor de la VW pentru rolul legendar pe care l-au jucat în istorie şi le-a spus că oricum VW rămâne unul din cei mai redutabili concurenţi pentru Tesla. Diess l-a întrebat direct pe Musk, în faţa aceloraşi directori, de ce Tesla reuşeşte să fie mai agilă decât rivalii săi, iar Musk i-a răspuns simplu: pentru că totul ţine de stilul de management, dar şi pentru că-n fruntea companiei americane stă un inginer, care înţelege produsul, logistica şi producţia lui, nu un birocrat ocupat doar de hârtie şi procese teoretice de business.
Diess şi Musk au dat exemplul unei situaţii recente, când, din cauza lipsei de semiconductoare de un anumit tip, inginerii de soft Tesla au rescris codul de soft în doar două săptămâni pentru ca acesta să fie compatibil cu alt tip de semiconductor, disponibil, iar astfel producţia a putut fi reluată rapid.
Foto: Şeful VW, Herbert Diess, alături de Elon Musk pe ecranul de pe scenă, la conferinţa recentă din Austria

La final, şeful VW i-a promis lui Musk că-l va vizita la noua uzină Tesla de lângă Berlin, iar directorilor săi le-a spus că revoluţia VW e inevitabilă, or, Tesla e deja prezentă cu o uzină pe teritoriul Germaniei, domină la nivel mondial nu doar piaţa electrică, ci şi vânzările între modelele premium cu Model 3, iar producătorii germani trebuie să reacţioneze, preluând exemplul de eficienţă.
0
1,376
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!