Taxiurile electrice zburătoare nu mai sunt doar un concept, primul serviciu pe baza lor va fi lansat în Singapore

25 Octombrie 2021, 11:43
Redacţia PiataAuto.md
Ideea aparatelor de zbor electrice, silenţioase şi rapide în interiorul unui oraş, e prezentă demult în filmele science-fiction, ar în ultimii ani, odată cu evoluţia tehnologiei dronelor, am asistat la mai multe creaţii conceptuale mai aproape de o formă fezabilă de producţie. Compania germană Volocopter e una dintre cele care au un asemenea vehicul proiectat şi prezentat conceptual încă în 2019, iar acum anunţă că a semnat şi primul acord prin care va lansa şi primul serviciu de taxi cu modele deja produse în serie.
Volocopter e o companie care a primit investiţii imense de la Daimler şi Japan Airlines, are circa 400 de angajaţi în prezent şi e situată în oraşul Bruschel din Germania, acolo unde a şi fost fondată. În prezent compania dezvoltă elicoptere mici în rol de taxi, numite VoloCity, dar pe lângă asta, are în dezvoltate şi proiecte de transportare cargo ce ar putea înlocui camioanele, dar şi zboruri de distanţă mai lungă. Taxiurile individuale sunt tehnologia cea mai desăvârşită,, fiind deja testată îndelung de ingineri, dar şi în mai multe zboruri publice demonstrative.
Astfel, după ce testele au confirmat viabilitatea tehnologiei şi maturitatea ei, Volocopter anunţă că a semnat un acord prin care va lansa primul serviciu de taxi aerian în Singapore în decurs de trei ani, iar la scurt timp după Singapore va urma şi un serviciu similar de taxiuri aeriene în Chengdu, China, graţie unui parteneriat încheiat recent cu Geely. Primul serviciu din China va presupune o flotă de 150 de taxiuri aeriene sub formă de elicoptere electric VoloCity, iar ulterior taxiurile VoloCity vor ajunge şi în oraşele din Japonia.
Aşadar, odată ce compania germană a trecut de etapa de teste şi a început a-şi asuma primele angajamente realiste prin contracte tangibile, e clar că taxiurile electrice zburătoare nu mai sunt doar un concept de science-fiction, ci o tehnologie care e la un pas de a începe să facă parte din realitatea timpului nostru. Să fie asta rezolvarea problemelor de ambuteiaje, să ajungem oare în vreo 5-10 ani să tratăm dronele taxi, ce zboară pe lângă fereastra blocului ca o normalitate?
0
1,859
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!