Tesla Model 3 a devenit cel mai bine vândut model în Europa, devansând până şi modelele VW, Dacia şi Renault

26 Octombrie 2021, 10:21
Redacţia PiataAuto.md
Luna septembrie mai aduce o schimbare istorică în tabloul popularităţii modelelor de automobile noi în Europa. După ce acum o lună vă anunţam că Tesla Model 3 a devenit cel mai popular model premium, devansând modelele care dominau în mod tradiţional, precum Mercedes C-Class, BMW Seria 3 şi altele, acum acelaşi Model 3 a devansat deja până şi modelele bugetare din Europa, devenind liderul absolut la vânzări în luna septembrie.
Aşadar, în septembrie în Europa s-au vândut 24,591 exemplare Tesla Model 3, ceea ce e semnificativ mai mult decât cifrele înregistrate de modelul secund, Renault Clio, care a fost vândut în 18,264 unităţi. Dacia Sandero, modelul clasat pe locul 3, a înregistrat 17,988 unităţi vândute, iar VW Golf — 17,507 unităţi.
E pentru prima dată după mulţi ani când liderul din Europa nu e o marcă europeană, nemaivorbind de faptul că e prima dată când un model electric devine cel mai vândut în clasamentul general. Cu siguranţă asta certifică faptul că asistăm la un moment istoric, când modelele electrice preiau trendul nu doar în comunicare, ci şi în cifre realiste de vânzări. Apropo, vorbind de modele electrice, Tesla Model 3 e urmat în Europa de un alt model Tesla, Model Y, cu 8,926 automobile vândute într-o lună, şi abia apoi urmează modele precum VW ID.3, Renault, Zoe, Skoda Enyaq, etc.
1
1,660
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!