Trei tineri din nordul Moldovei şi-au încheiat tragic astă-noapte aventura de la bordul unei Toyota RAV4, sustrasă de la o rudă

20 Octombrie 2021, 14:45
Redacţia PiataAuto.md
Un accident deosebit de grav s-a produs astă-noapte în nordul Moldovei, pe traseul R14 din apropiere de localitatea Cosăuţi. E un accident în care faptele neinspirate şi negândite ale unor tineri au ajuns să se sfârşească cu o tragedie.
Un tânăr, în vârstă de doar 15 ani, şi-a însuşit pe ascuns cheile de la o Toyota RAV4 de la o rudă din oraşul Soroca, iar ulterior a venit noaptea şi a răpit maşina din curtea casei proprietarului. Apoi, acesta şi-a luat doi prieteni la bordul maşinii — un tânăr de 16 ani şi o tânără de 15 ani — şi au mers să se plimbe cu maşina pe traseu. Pe parcursul plimbării, băiatul de 15 ani, care furase maşina, a decis să-i încredinţeze condusul maşinii amicului său de 16 ani. Bineînţeles, dată fiind vârsta lor, nici unul nu avea permis de conducere.
După ce a urcat la volan şi a gonit maşina, tânărul de 16 ani a ignorat apropierea unei curbe de traseu, iar în rezultat a ieşit în decor spre o fâşie forestieră, lovind cu putere un copac, automobilul răsturnându-se în rezultat. În urma impactului, tânărul de la volan a decedat la faţa locului. Ceilalţi doi tineri, care se aflau la bord, au supravieţuit şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliţia l-a testat alcoolscopic pe băiatul de 15 ani, care condusese primul şi care a supravieţuit, şi a constatat că acesta era în stare de ebrietate, având 0.35 mg/l în aerul expirat.

Acum poliţia a deschis o cauză penală pentru a stabili toate circumstanţele, dar, din păcate, această aventură neinspirată a dus la pierderea unei vieţi. În acest context, poliţia recomandă părinţilor să-şi supravegheze copiii.
0
64,702
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!