UAZ 452 Buhanka a primit aer condiţionat şi bare de fier, dar nu pentru Rusia

20 Octombrie 2021, 11:09
Redacţia PiataAuto.md
Uzina UAZ din Rusia a anunţat că renumitul său model UAZ 452, poreclit Buhanka şi numit de-a lungul istoriei cu o mulţime de denumiri cifrice, iar mai nou cu numele SGR, va primi o versiune nouă, care va avea bare de protecţie metalice, ranforsate, dar şi sistem de aer condiţionat. Ediţia specială nu este creată pentru Rusia, însă, ci pentru Chile! Da, ţara sud-americană s-a îndrăgostit pur şi simple de UAZ-urile din Rusia, după inaugurarea de anul trecut a unui dealer de acolo, iar vânzările au crescut atât de mult, încât importatorul local a convins uzina din Rusia că e nevoie de versiuni adaptate special pentru Chile.
În Chile modelul are denumirea oficială de Bukhanka, apropo, iar ediţia de expediţii, spre exemplu, care se vinde în Rusia, poartă numele Bukhanka Patagonia, după renumita regiune sălbatică a Americii de Sud. Pe piaţa din Chile UAZ Bukhanka începe de la 14,980 dolari, iar simplitatea sa, garda la sol imensă şi tracţiunea integrală decuplabilă, îl fac foarte potrivit pentru acele condiţii dure de exploatare.
Foto: aşa arată UAZ Bukhanka Patagonia în Chile

Acum, noua versiune va avea bare ranforsate de fier, care acoperă şi zona farurilor, până aproape de parbriz. Ca şi versiunea Patagonia, maşina va avea diferenţiale blocabile şi un troliu montat în faţă.
Sistemul de aer condiţionat e produs şi furnizat de o companie din Rusia, şi întrucât în compartimentul motor al lui UAZ a fost dificil să se monteze un compresor de aer condiţionat şi radiator adiţional, Buhanka a primit un aparat de aer condiţionat pus în acoperiş, care funcţionează autonom şi care e operat cu ajutorul unei telecomenzi, după exemplul celor din case. Totuşi, pentru a uşura sarcina şoferului, s-a sfredelit un buton şi pe planşa de bord metalică şi s-a pus şi acolo un buton de operare a aparatului de aer condiţionat.
E de menţionat că în Rusia în continuare nu există nici o versiune a Buhankăi, care să aibă aer condiţionat, iar cei de la UAZ abia acum i-au întrebat pe Instagram pe fanii lor dacă ar vrea o asemenea versiune ca şi cea din Chile să devină disponibilă şi în Rusia.
0
5,695
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!