Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un fotograf din Turcia dezvăluie talentul de a crea fotografii realiste cu maşini, având doar modele la scară mică

11 Octombrie 2021 - 13:56
Redacţia PiataAuto.md
În arta fotografiei a existat multă vreme un curent al jocurilor de perspectivă, în care fotografii pot crea compoziţii ce par realiste, dar sunt, de fapt, doar nişte iluzii optice bine gândite. Uneori asta se face în scop de a economisii la scenografie, or, poţi crea astfel nişte machete la scară mică a unor lucruri grandioase, iar astfel creezi imaginea perfectă mult mai rapid şi mai ieftin. Aceste procedee erau mult mai populare în epoca fotografiei pe peliculă, iar în vremurile noastre, când e şi mai simplu să faci generare sau procesare digitală, ele şi-au cam pierdut utilitatea. Totuşi, există fotografi entuziasmaţi, care demonstrează în continuare că pot crea lucruri surprinzătoare.
Un asemenea fotograf e Berke Emre Şahvelioglu, originar din Turcia, care îşi câştigă cea mai mare parte a banilor din fotografii profesioniste de studio, fie pentru scopuri publicitare, fie pentru cele artistice. Dar are în continuare o pasiune, care e mai puţin solicitată de clienţii săi, dar care continuă să-l fascineze pe el — e pasiunea procedeelor şi jocurilor de perspectivă, făcute în special cu maşinile. Berke e şi un admirator şi colecţionar al automobilelor la scară mică, alegând, însă, doar din cele foarte detaliate şi realiste în construcţia lor. Şi, dacă ne uităm la imaginile acestui articol, e clar şi de ce.
Toate aceste fotografii, făcute de fotograful din Turcia, sunt realiste în sensul în care au fost capturate prin obiectivul său, dar maşinile din ele nu sunt decât nişte modele la scară mică. Mai mult ca atât, chiar şi cele 3 maşini parcate alături, lângă un trotuar, din imaginea de mai jos, sunt, de fapt, parcate pe o măsuţă gri de lemn, în aer liber, iar bordura e marginea măsuţei. Fundalul, însă, e unul realist, şi a fost ales astfel încât să se potrivească în proporţii. Totul ţine de acest joc talentat al perspectivelor, pe care fotograful din Turcia îl stăpâneşte într-un model spectaculos!
Da, anume aşa arată masa de lucru a fotografului, pe care şi-a luat-o în teren, cu 4 automobile, cu care s-a jucat în perspective ingenioase!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter