(VIDEO) Acesta e automobilul electric cu display-uri nu doar la interior, ci şi la exterior, şi e conceput de compania care asamblează iPhone-uri

22 Octombrie 2021, 14:38
Redacţia PiataAuto.md
Dacă te-ai gândit vreodată că trendul display-urilor tot mai mari şi mai multe la număr, care au ajuns să domine interioarele maşinilor, a ajuns prea departe, atunci află că acesta a fost abia primul capitol, iar în următorul maşinile vor avea display-uri şi la exterior, pe caroserie. Acest automobil electric, dezvăluit în Asia, e mai surprinzător decât am crede, iar la conceperea lui şi-au pus umărul oameni cu renume.
În primul rând, modelul ăsta poartă numele de Foxtron Model E, iar numele face o aluzie directă la metoda celor de la Tesla de a-şi boteza maşinile. Modelul va fi produs de compania Foxconn, în colaborare cu Yulon Motor, iar numele Foxconn poate suna absolut necunoscut pentru cei mai mulţi dintre noi, dar în China compania asta e cel mai mare angajator după guvernul chinez şi are nenumărate uzine, unde asamblează tot soiul de produse electronice sofisticate în înaltă calitate, inclusiv iPhone-uri şi iPad-uri, în baza unor contracte de lungă durată cu Apple. Deci, există potenţial în acele uzine de a asambla la o calitate superbă şi un automobil plin de tehnologie.
Designul maşinii a fost elaborat de renumitul atelier Pininfarina, iar în video-ul de mai jos chiar directorul creator al celor de la Pininfarina e cel care prezintă noul automobil electric. Maşina a fost desenată pentru a avea forme laconice, dar somptuoase, iar partea interesantă e că sub fâşia de LED din faţă, există display-uri mari triunghiulare, care vor lua rolul de indicatoare de direcţie, sau pentru a afişa alte elemente vizuale. Display-uri există şi pe aripile din faţă, dar şi lângă blocurile optice spate.
Intrarea la bordul maşinii are loc prin tehnologia de recunoaştere facială, iar interiorul e executat într-o manieră premium modernă, unde calitatea materialelor şi minimalismul înlocuiesc elementele opulente de altă dată.
Parametrii tehnici, promişi de producător nu sunt mai puţini impresionanţi. Automobilul electric e propulsat de două motoare electrice, care însumează 748 CP şi care vor fi capabile să-l catapulteze de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde. Cu un coeficient aerodinamic de doar 0.22, Foxtron Model E promite până la 750 km autonomie cu un plin al bateriei.
Maşina de acum e al treilea model prezentat de cele două companii în parteneriat. Ele au un microbuz, pe nume Model T, care va ajunge în producţie în anul 2022, iar ulterior, către anul 2023, va fi dat startul asamblării unui alt model prezentat anterior cu marca Yulon, numit Model C. La scurt timp după Model C, va intra în producţie şi acest Model E, care ar urma să aibă şi un preţ de doar 40,000 dolari SUA, fapt care l-ar face nu doar mai ieftin decât Tesla Model S, ci şi decât Model 3, deşi Foxtron Model E are 5.1 metri lungime şi e mai apropiat de Model S la parametrii săi.
Vezi mai jos prezentarea designului exterior şi interior al acestei maşini, făcută de ceide la Pininfarina.
0
6,616
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!