(VIDEO) Acesta e pensionarul din Estonia care la 70 de ani conduce un Nissan 300ZX Fairlady de 600 CP, pe care şi l-a creat după gustul său

2 Octombrie 2021, 19:46
Redacţia PiataAuto.md
Unii oameni au darul de a nu privi niciodată în calendar, iar dacă privesc, vârsta le e doar o cifră statistică, în timp le sufletul le întotdeauna tânăr. Iar tinereţea le e alimentată de pasiuni frumoase. Este şi cazul unui pensionar din Estonia, care are 70 de ani împliniţi, dar pe care-l poţi vedea pe străzile din Tallinn conducând o sportivă clasică japoneză, pe care şi-a modificat-o după plăcerea sufletului său!
Maşina sa e un Nissan 300ZX FairladyZ, decapotabil, cu un motor twin turbo. E înregistrată ca fiind fabricată în 1995, dar codul caroseriei corespunde anului 1993. Proprietarul de azi a găsit-o cândva într-o curte din Estonia, abandonată fără grijă, după ce a stat câţiva ani nemişcată. Când a văzut-o, i-a căzut imediat tronc la inimă, iar apoi a început munca de restaurare a maşinii.
La început, el şi fiul său scoteau apa cu găleţile din caroserie, într-atât de proaste au fost condiţiile de păstrare. Dar, spre marea lui mirare, caroseria era într-o stare impecabilă, deşi e o japoneză făcută pentru piaţa SUA, care a avusese parte de condiţii nemeritat de rele. I-a pus apoi un bodykit Strosek din Germania, pentru a-i putea instala roţi mai late.
Zice că în perioada cât Estonia era parte din URSS, întotdeauna şi-a dorit o maşină cu două locuri, cu motor puternic şi roţi late. Dar, în acele vremuri, erai fericit dacă aveai o maşină în general, iar asemenea picanterii erau pur şi simplu imposibile. Acum, însă, Estonia are un cu totul alt nivel de viaţă, iar el, pensionarul de azi de 70 de ani, a ajuns între timp să-şi poată permite o casă cu un garaj şi curte, în care are şi un Mercedes-Benz GLC pentru condusul de fiecare zi, şi un Lexus mai clasic pentru ieşiri mai ocazionale, dar şi acest Nissan 300ZX, pe care l-a modificat ca să-şi împlinească toate visele de cândva.
A comandat jante speciale în SUA, a vopsit maşina într-un bordo frumos, a instalat frâne puternice, cu etriere vopsite în galben. A instalat un sistem multimedia şi un sistem audio cu subwoofer imens, numai bun pentru o maşină sportivă. Da, imaginează-ţi, acest om cărunt, de 70 de ani, oprindu-se la semafor cu muzica sa făcând toată strada să vibreze!
A mers la un atelier şi şi-a modificat şi motorul. La început avea două turbine mai mici, care interveneau la turaţii mai mici, acum are două mai mari, care îşi fac efectul la turaţii mai înalte. Dar maşina scoate azi peste 600 CP! După cum zice proprietarul, 600 sunt parametri modeşti pentru acest motor, or, atelierul i-a propus şi 1,200 CP. El a optat pentru 600, gândindu-se la rezistenţa în timp. Şi îi sunt mai mult decât suficienţi.
Zice că nu poate merge cu ea liniştit, e imposibil! Maşina asta te trage la picanterii, te provoacă la condus rebel, chiar dacă ai 70 de ani. La semafor, zice că-i învinge pe toţi, pur şi simplu, iar dacă pierde de la cineva se întristează. O scoate rar din garaj, dar o conduce cu o plăcere imensă, maşina asta fiind pentru el ca o pastilă a tinereţii! Probabil mulţi dintre noi ne-am dori ca la 70 de ani să avem pofta de viaţă a acestui estonian şi dorinţa de pasiune în condus pe care o are el!
Vezi mai jos un video filmat de curând cu el în Estonia. Video-ul are şi subtitre profesioniste în engleză sau poţi include traduceri automatizate în alte limbi.
0
3,847
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!