(VIDEO) Acesta e un Mercedes Sprinter la fel de luxos ca un Maybach, care poate fi şi blindat

7 Octombrie 2021, 12:06
Redacţia PiataAuto.md
De modificarea microbuzelor se ocupă foarte multe ateliere din întreaga lume, forma lor rectangulară interioară permiţând o creativitate mai puţin riguroasă. Dar uneori aceste microbuze modificate ajung să arate destul de discutabil, alegându-se combinaţii ţipătoare de culori, cu lumini de LED-uri ca-n discotecă, şi cu un nivel al luxului care alunecă în kitsch. Însă acest Mercedes-Benz Sprinter, creat în Canada, pare să fi vrut să echivaleze ediţiile Maybach în luxul oferit, rămânând totodată discret şi foarte echilibrat în aspect.
În primul rând, combinaţiile de culori nu sunt stridente, ci respectă o paletă de alb şi negru în câteva nuanţe alăturate. Fără albastru, fără roşu, fără maro intens. În schimb scaunele sunt atât de bine profilate, încât amintesc de Mercedes-Maybach S-Class, atât la formă, cât şi la textura pielii cu care sunt tapisate. Acestea dispun de reglaje individuale, acţionate electronic, cu memorie, de încălzire şi de ventilare, iar butoanele sunt după modelul scaunelor din limuzinele Mercedes.
Sunt patru scaune separate, câte două pe fiecare rând, în simetrie reciprocă, şi alte două în spate, deci sunt 6 locuri în total în compartimentul spate al acestui Sprinter. Fiecare scaune are un panou digital individual pentru tot soiul de comenzi, inclusiv pentru activarea unei mese, care iese din cotiera alăturată. Există porturi USB individuale şi prize, ca munca să poată fi de lungă durată.
Mai mult ca atât, Sprinterul are şi o toaletă proprie, echipată complet, prevăzută pentru igienizarea ei olfactivă completă, pentru a exclude orice disconfort de la bord.

Există şi un aparat de cafea la bord, cu capsule, aşa că se poate servi şi un espresso de calitate în acest Sprinter de vis. Fireşte, nu lipseşte nici un televizor mare, dar şi un sistem audio pe măsură. În acoperiş a fost integrat şi un sistem de ventilare şi climatizare.
Şi pentru ca spaţiul să fie folosit cât mai eficient, în compartimentul spate al acestui Sprinter se poate intra doar prin uşa de la posterior, cea laterală fiind complet blocată. Toate geamurile laterale sunt înnegrite până la un nivel în care pot deveni total mate, oferind intimitate completă la bord.
Iar partea şi mai interesantă e că acest Sprinter luxos poate fi comandat atât în formă normală, cât şi în formă blindată! Şi asta pentru că e creaţia unuia din cele mai respectate ateliere de blindaje din întreaga lume — Inkas, din Canada. Aşa că acest Sprinter canadian poate fi nu doar luxos, ci şi o adevărată cetate impenetrabilă, imun în faţa pericolelor din exterior. În ambele cazuri motorul poate fi doar dieselul V6 de top al lui Sprinter, iar în cazul versiunii blindate, nivelul de blindaj va fi BR6, care poate rezista armelor de asalt şi atacului cu două grenade consecutiv.
Preţul nu e comunicat, dar cu siguranţă e de ordinul sutelor de mii de euro, iar în combinaţie cu blindajul ar putea chiar să mai adauge un zero la coadă. Vezi mai jos o prezentare video a acestui Sprinter de vis.
0
1,637
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!