(VIDEO) Acesta e un Moskvich 412 clasic din Estonia, care are 277 CP sub capotă şi care e condus de un şofer cu bască şi ochelari

14 Octombrie 2021, 16:53
Redacţia PiataAuto.md
Există în Estonia un băiat tânăr, dar foarte entuziasmat de clasicul Moskvich 412 şi de tot soiul de experimente mecanice cu el. Noi am mai scris despre el cu jumătate de an în urmă, când el încă mai căuta soluţiile potrivite pentru puterea mare, pe care şi-o dorea sub capotă. Acum, însă, estonianul zice că Moskvich-ul său e gata, are 277 CP sub capotă şi e capabil să-i lase pe toţi cu gura căscată de îndată ce şoferul său, îmbrăcat clasic, cu bască şi ochelari, apasă pedala de acceleraţie.
Sub capotă nu e motor original, de 1.5 litri de Moskvich, fireşte. E unul de Opel Zafira OPC puterea căruia a fost crescută de la 250 la 277 CP. De curând, însă, tânărul a primit în dar un alt motor de OPC mai nou de la un fan, pe care se gândeşte să-l facă ulterior de 300 CP şi să-l înlocuiască pe Moskvich-ul său. Până atunci, însă, Moskvich-ul face minuni şi cu 277 CP.
Tracţiunea a rămas pe puntea spate şi în lipsa la orice sisteme electronice care s-o ţină în frâu, Moskvich-ul poate aluneca uşor în derapaje controlate. Dar, atunci când vrea accelerare maximă, tânărul estonian cu bască şi ochelari ajunge imediat să-şi impresioneze concurenţii.
E drept că video-ul de mai jos conţine şi nişte scurte curse de stradă, unele până la 50 km/h, care sunt neregulamentare în marea majoritate a ţărilor, prin urmare trebuie să menţionăm că repetarea lor nu e recomandată şi poate fi periculoasă. Dar, făcând abstracţie de asta, ceea ce poate face acest Moskvich la nivel mecanic e pur şi simplu fascinant.
Iar cea mai admirabilă parte e că la prima vedere, această maşină e doar un simplu Moskvich 412 frumos restaurat, dat absolut standard, şi abia când se dezlănţuie motorul de origine OPC de origine Cosworth de sub capotă — abia atunci bătrânul Moskvich din mâinile tânărului cu ochelari şi bască ajunge să-i lase pe toţi frumos în urmă, cu gura căscată.
Vezi mai jos video-ul filmat de tânărul proprietar al Moskvich-ului din Estonia. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
23,107
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!