Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Aceste automobile din Olanda se întrec între ele în marşarier, mergând înapoi cât de repede pot

27 Octombrie 2021 - 13:19
Redacţia PiataAuto.md
Poate părea cu totul neverosimil, dar în Olanda se petrec din când în când un soi de competiţii în care maşinile se întrec între ele mergând înapoi, adică în marşarier. La ce bun ai face una ca asta, ne-am putea întreba? Ei bine, pentru că o asemenea competiţie e foarte distractivă, fiind plină de tamponări şi răsturnări. Iar în al doilea rând pentru că există o istorie pur olandeză din spatele acestei idei.
Adevărul e că istoria e una legată de automobilele DAF. Da, automobile, nu camioane DAF, pentru că acest producător olandez pe care-l ştim azi drept unul de camioane, a produs şi automobile între anii 1958 şi 1970. Şi pe atunci cei de la DAF aveau maşini compacte, urbane, cu nişte soluţii inginereşti deocheate.
Una din acele soluţii era o cutie de viteze cu raport continuu variabil, cam ca şi CVT-urile de azi, care folosea un număr infinit de trepte dintr-un diapazon. Doar că, fiind într-o epocă în care limitările electronice încă nu existau, construcţia CVT însemna că maşina putea merge la fel de repede în marşarier ca şi înainte.
Eh, şi de aici până la ideea unor competiţii cu DAF-uri care să meargă înapoi cât mai repede posibil, n-a fost mult. DAF-uri s-au produs cu duiumul cândva, ele fiind foarte populare mai ales în patria lor, în Olanda, iar asta a însemnat că existau suficient de multe maşini încât să se găsească entuziaşti care să rişte cu tamponările şi răsturnările lor la asemenea curse. În ultimii ani asemenea evenimente se petrec mai rar, pentru că şi numărul de exemplare DAF s-a rărit simţitor. Dar totuşi, ideea acestor competiţii tipic olandeze mai există şi azi.

Vezi mai jos cum avea loc o asemenea cursă, plină de modele DAF, care concurau după principiul care ajunge primul galopând cu spatele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter