(VIDEO) Asta e o Lada 2105 modificată în stilul modelelor japoneze JDM, cu buget relativ mic

6 Octombrie 2021, 16:31
Redacţia PiataAuto.md
Stilul de modificare a maşinilor japoneze are mulţi fani în întreaga lume, iar foarte mulţi încearcă să-l aplice nu doar unor mărci nipone, ci multor altor creaţii, uneori total neaşteptate. În Rusia, spre exemplu, cineva a creat o Lada 2105 în stil JDM, străduindu-se s-o modifice cu buget relativ mic.
La bază a fost o Lada 2105 absolut obişnuită, echipată cu un motor mai rar de 1.6 litri. Însă proprietarul său a modificat-o substanţial, redându-i un aspect de vehicul nipon, iar formele rectangulare se potrivesc foarte bine, or, şi în Japonia au existat multe decenii la rând modele cu siluete la fel de pătrăţoase.
Lada a primit faruri noi, duble, în faţă, o grilă în stil nipon, bara de protecţie faţă a fost vopsită în negru, iar sub ea a apărut un soi de spoiler frontal inspirat de la Datsun. Au fost montate roţi mai late în stil JDM, puse pe suspensie coborâtă, iar arcurile aripilor au fost lăţite. Modificări similare s-au făcut şi la partea spate, pe uşa portbagajului apărând încă un spoiler. Totul a fost făcut, însă, într-o armonie cromatică decentă, întreaga maşină devenind de un negru intens, cu mici accente roşii.
Capota a fost pusă pe amortizoare şi de deschide acum invers, ca la o maşină niponă. Aici a apărut o galerie de admisie modificată de la o Toyota, iar capacul motorului a fost schimbat. La performanţele motorului nu s-a umblat, decât micul surplus datorat unei admisii mai sportive.
Mici modificări discrete au fost făcute la interior, însă s-a încercat să se păstreze autenticitatea maşinii. Proprietarul zice că a cheltui cam 1 milion de ruble, ceea ce ar fi puţin peste 10 mii euro pentru toate modificările, inclusiv jantele, ceea ce e de vreo 5 ori mai puţin dcât dacă ai modifica radical un Nissan GT-R sau alte legende japoneze. Aşa, însă, nici măcar nu toţi oamenii din Rusia, familiarizaţi cu designul lui Lada 2105, nu sesizează întotdeauna că au în faţă o Lada, iar cei care îşi dau seama îi admiră creaţia şi-l inundă cu priviri şi ovaţii. Aşa că, până la urmă, acest proprietar de Lada tot şi-a făcut o mică plăcere sufletului său cu această Lada în stil JDM, iar fanii maşinilor modificat în stil JDM o primesc cu braţele deschise la întâlnirile lor.
Vezi mai jos un video cu prezentarea foarte minuţioasă a acestei maşini. Noi l-am setat să pornească de la momentul pornirii motorului, dar, dacă vrei, poţi face scroll de la început pentru a privi toate 40 de minute. Te avertizăm însă, că pe locuri video-ul are un limbaj ceva mai condimentat. Poţi include subtitre cu traducere automatizată dacă ai nevoie.
0
4,292
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!