(VIDEO) Atitudine sfidătoare faţă de un şofer de camion din Chişinău din partea unui şofer de Audi

15 Octombrie 2021, 08:59
Redacţia PiataAuto.md
Condusul camioanelor pe drumuri publice aglomerate nu e o treabă uşoară, mai ales dacă ai de-a face cu un camion greu, încărcat, eventual încă şi unul din cele mai vechi, echipat cu un motor mai slab faţă de greutatea sa. Totul decurge cu întârziere la acele camioane, şi frânarea, şi accelerarea ulterioară pentru recăpătarea vitezei iniţiale. Şi cel mai revoltător e atunci când faţă de un şofer al unui asemenea camion, care nu a încărcat nicio regulă de circulaţie, alţi şoferi au o atitudine sfidătoare.
Un asemenea caz a fost surprins ieri în Chişinău de către camera de bord a unui şofer de camion, pe nume Valentin. Acesta circula regulamentar pe şoseaua Balcani din Chişinău, drum care în apropiere de intersecţia cu strada Liviu Deleanu are două benzi cu sensuri diferite de deplasare şi cu semafoare diferite. Camionul circula pe banda dreaptă, cea destinată pentru deplasarea doar înainte. Totuşi, când automobilele care circulau pe coloana stângă au ajuns la capătul ambuteiajului lor, două dintre ele au vrut să treacă rapid pe dreapta, în faţa camionului. Un Renault a reuşit s-o facă, însă Audi nu mai avusese suficient spaţiu pentru asta, iar camionul nu a mai reuşit să frâneze sau poate n-a vrut să-i cedeze şi celui de-al doilea vehicul, fiind îndreptăţit să n-o facă. În fine, Audi a trecut în spatele camionului, dar tocmai ceea ce a urmat după asta e cel mai revoltător element.
După intersecţie, Audi a depăşit camionul, a trecut pe banda dreapta în faţa camionului, şi a frânat brusc în faţa acestuia. Şoferul de camion a avut o reacţie imediată şi a frânat instantaneu, aproape până la oprire. Audi a fugit imediat după asta, însă e vizibil că imensul camion şi-a pierdut mult din viteză, iar acceleraţia după asta se desfăşura foarte lent. Ceea ce putem spune e că în acest caz şoferul de Audi a avut noroc de un şofer de camion mai responsabil, cu reacţii mai bune, care a frânat şi nu l-a lovit direct în spate, aşa cum a făcut-o un şofer din România acum două săpătămâni, când o Mazda i-a frânat exact aşa în faţă, iar camionul a lovit-o, iar ulterior poliţia i-a făcut dosar penal şoferului de Mazda pentru condus agresiv. Şi în fine, cel de-al doilea lucru pe care-l putem aminti e că şi noi, în Republica Moldova, avem un articol în lege, din 2020 încoace, pentru condusul agresiv, iar poliţiştii au un spectru larg de pedepse ce pot fi aplicate în asemenea situaţii, de la amenzi usturătoare cu suspendare de permis până la muncă în folosul comunităţii sau chiar închisoare în cazuri cu urmări grave.

Vezi mai jos întreaga situaţie, surprinsă de camera de bord a camionului.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Valentin Vatamanu
0
3,857
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!